NOGOMET

Varešanović: Respekt Širokom, nama novi bodovi

Trener Olimpica uoči derbija kola

E. MASLO

25.10.2014

Fudbaleri Olimpica, nakon poraza od Željezničara u prvom kolu Premijer lige BiH (0:3), nanizali su pet uzastopnih pobjeda na Otoci, no danas će imati najteži izazov ispred sebe, lidera na tabeli, ekipu Širokog Brijega.

Efikasni timovi

Tim s Pecare ima tri boda prednosti u odnosu na trećeplasirani Olimpic, a domaćini se nadaju da bi ovaj meč mogao odlučiti ko će osvojiti titulu jesenjeg prvaka BiH.

Olimpic i Široki najefikasniji su timovi u našoj ligi. „Vukovi" su postigli 23 gola, jedan manje od Širokobriježana. 

varesanovic-klupa

Varešanović: Prilika za jesenju titulu   

- Floskula mnogih trenera je da se kaže idemo od utakmice do utakmice, a i ja sam tako radio. Možda je još rano razmišljati o jesenjoj tituli, no pozicija na tabeli nas primorava da razmišljamo o tome. Ako nam se ukaže prilika za naslov, volio bih da je iskoristimo - kazao je Varešanović.

Važan meč

Trener Olimpica izuzetno respektira protivnika, no ne krije da želi pobjedu.

- Ovo je za nas izuzetno važan meč, možda i najvažniji u dosadašnjem dijelu sezone. Respektiramo Široki Brijeg, koji nije slučajno prvi na tabeli, no mi želimo pobjedu u ovom susretu. Imamo pravo nadati se i vjerujem da ako odigramo onako kako znamo, možemo slaviti. Do sada smo skoro sve utakmice na Otoci odigrali dobro, ovdje moramo pružiti najbolju partiju - kazao je Varešanović.