BIH

Planinarstvo u funkciji razvoja turizma BiH

Internacionalni simpozij u Konjicu

M.Ć.

25.10.2014

Planinarski savez Bosne i Hercegovine u Konjicu je organizirao  III Internacionalni simpozij "Planine BiH u funkciji razvoja turizma i iskustva zemalja regije jugoistočne Evrope".

-  Ključni cilj jeste da promoviramo planinarstvo i planine u našoj zemlji, ali i da pravimo čvrstu vezu između planinarstva i turizma.Također želimo da kapacitete i infrastruktura  koje planinarska organizacija ima, stavimo u službu turističkih vrijednosti. Ovdje je respektabilan skup stručnjaka iz cijele jugoistočne Evrope, te ćemo razmijeniti iskustva u ovoj oblasti - kazao je u ime organizatora, predsjednik Planinarskog saveza BiH, Zehrudin Isaković.

zehrudin-isakovic-planinarski-savez-bih

Isaković: Respektabilan stručni skup

Simpoziju prisustvuje i Miro Jeržen, potpredsjednik Planinarskog saveza Slovenije.

- Planinari su prije radili zajednički, a ovaj simpozij nam daje priliku da ponovo to učinimo. Kroz primjere dobre prakse, možemo razvijati dalju saradnju - kazao je Jeržen.

Kako je planirano,  simpozij će biti u znaku predavanja istaknutih stručnjaka iz zemalja jugoistočne Evrope,  koji će govoriti o planinarskom turizmu u svojim zemljama.

Ovaj događaj treći je u nizu, od planiranih pet, a realizira se u sklopu ciklusa Internacionalnih seminara o temi "Planinarstvo u funkciji razvoja turizma BiH“.