BIH

Rus pojeo djevojku iz BiH!?

Kanibalizam u Austriji

(M. C.)

24.10.2014

Pojavljuje se sve više zastrašujućih detalja u slučaju ubistva Mirele Batanović (20), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koju je u noći između 8. i 9. oktobra, u svom stanu, u blizini austrijskog grada Salzburga, nožem izbo njen dečko Aleksandar (20).

Kako danas prenose austrijski mediji, između ostalih i Javni radio-televizijski servis Austrije (ORF), ne radi se samo o okultno-ritualnom ubistvu, već se sumnja i na kanibalizam!
 
Naime, prema navodima medija, Aleksandar je nakon ubistva na tijelu ubijene nožem urezao jedan okultni simbol, a zatim i odsjekao i pojeo neke dijelove Mirelinog tijela, prenose vijesti.ba.
 
Državno tužilaštvo u Salcburgu još nije ni potvrdilo niti demantovalo ove medijske navode, a rezultati psihološkog ispitivanja ubice, kao ni konačni rezultati obdukcije tijela ubijene još nisu poznati javnosti.
 
Mirelin ubica Aleksandar se od 20. oktobra nalazi u istražnom zatvoru, a u ponedjeljak će ponovo biti izveden pred istražnog sudiju. Sudski proces protiv njega mogao bi da počne za tri mjeseca.
 
Podsjetimo, prema informacijama ORF, ubica Mirele Batanović je već duže vrijeme provodio na raznim forumima i internet stranicama povezanim sa okultizmom i nacizmom.
 
Kako je ORF ranije naveo, razlog ubistva nije ljubomora, nego okultni ritual. Iako je ubica tokom policijskog saslušanja izjavio da je morao da ubije Mirelu, jer ga je prevarila, ORF navodi da to nije istina. Prema njihovim saznanjima na tijelu ubijene je nožem bio urezan jedan okultni simbol. Isti izvori su tada saopštili da je Aleksandar Mirelu prvo silovao, a nakon toga ubio, piše Kurir.
 
Mirela i Aleksandar su bili u vezi oko godinu i po dana, a nihovi prijatelji kažu da je bio bolesno ljubomoran. Ubica je inače porijeklom Rus.
 
Njih dvoje nikada nisu živjeli zajedno, ali prema riječima onih koji su ih poznavali, bili su nerazdvojni. Međutim u posljednje vrijeme njihov odnos se mnogo promijenio. Prema navodima medija između Mirele i Aleksandra stalno su izbijale žestoke svađe. Posljednja se dogodila nedjelju dana prije ubistva.