CRNA HRONIKA

IZ KPZ Zenica pušteni Jozo i Slavo Lijanović te Mirko Galić

Dočekali su ih članovi porodice Ivanković i Galićeva advokatica

A. DŽONLIĆ

24.10.2014

Braća dopredsjednika Federacije Jerka Ivankovića Lijanovića, Jozo i Slavo, te njihov knjigovođa Mirko Galić pušteni su večeras u 21.20 sati iz pritvorske jedinice Kazneno - popravnog zavoda Zenica, na slobodu. Dočekali su ih članovi porodice Ivanković i Galićeva advokatica. 

Nepunih pet i po sati trajala je neizvjesnost nakon vijesti da je Apelaciono vijeće Suda BiH donijelo odluku kojom im se ukida pritvor. Odluka je donesena nakon žalbe advokata Lijanovića. 

Oni su u Zenici proveli tek dan, jer je Galić u KPZ Zenica, radi racionalnosti postupka, prebačen iz Trebinja, a braća Ivanković Lijanović iz Mostara. 

- Na početku, želim zahvaliti čuvarima i osoblju u KPZ Zenica, koji su bili izuzetno korektni, sve je ovdje bilo izuzetno korektno, koliko se čovjek može uopće lijepo osjećati u zatvoru. Što se tiče budućnosti postupka, ne znam šta bih vam rekao. Ovo mi dođe kao mali odmor i želim vjerovati da ću se brzo vratiti svojim obavezama i da će ovo biti samo jedna tamna, kratka epizoda - kazao nam je Slavo Ivanković Lijanović, nakon što se pozdravio porodicu. 

Njegov brat i Mirko Galić bili su manje raspoloženi za priču, kazavši u prolazu da ipak žele prvo da se odmore i vide porodice, prije nego što se uz konsultacije sa advokatima, odluče da li će davati izjave za medije.