BIH

Krivična prijava protiv osnivača i članova uprave firme "Tuš"

Od strane advokata Senada Bilića

(Dž. Č.)

24.10.2014

U ime oštećenih bosanskohercegovačkih dobavljača iz svih dijelova BiH, advokat Senad Bilić, podnio je jučer (23.10.2014) krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv osnivača i članova uprave slovenačke firme "Tuš" .

U krivičnoj prijavi se traži hitno postupanje u smislu izricanja zaštitnih mjera a prije svega blokiranje imovine te provođenje detaljne istrage.

Prijava je pisana protiv Milana Mlinara, Mirka Tuša, Branka Cokana, Habijana Vida, te firmi “Tuš” i “Tuš trade” iz Bihaća, zbog postojanja osnove sumnje da su u toku 2008. godine formirali grupu za organizirani kriminal u cilju vršenja više krivičnih djela na teritoriji BiH u dužem vremenskom periodu.

Kako saznajemo, oštećeni iz svih dijelova BiH bi se trebali sastati naredne sedmice u Vanjskotrgovinskoj komori  BiH da bi dogovorili  i koordinirali dalje aktivnosti  i prema Tužilaštvu  BiH,  nadležnim ministarstvima, UIO BiH , inspekcijama, diplomatskim  predstavništvima Slovenije i  EU,OHR-u, a sve u cilju zaštite i konačne naplate svojih potraživanja.