LIFESTYLE

HOROR Da li biste vi ušli u ukletu kuću?

Posjetioci budu vezani, borave u kavezu sa zmijama...

(Mi.K.)

24.10.2014

Posetioci, vjerovatno najstrašnije kuće na svijetu, budu vezani, primorani da borave u kavezima sa zmijama i kupaju se u vještačkoj krvi. Ipak, čak 24.000 ljudi čeka svoj red da prođe kroz taj horror. Riječ je o navodno ukletoj kući u San Dijegu (SAD), u koju odlaze samo teški zavisnici od adrenalina. Ipak, niko od njih nije uspio da ostane do kraja ove bizarne zabave.

Interaktivno iskustvo koje pruža opisano je kao stvarni horor film, a svi događaji se snimaju, tako da gosti mogu ponovo da prožive užas. Također, događaji iz kuće prikazuju se uživo na internetu.

Osnivač ove bizarne zabave, Ras Mekejmi (55) i njegova djevojka Kerol Šulc, kažu da za svaku grupu posetilaca osmišljavaju novi scenario. Također, teme se mijenjaju svake godine, pa gosti budu zavezani, strpani u kavez sa zmijama ili trulim jajima, a neki su čak bili i davljeni.

U jednoj turi koja traje od četiri do pet sati, u kući mogu biti samo dva čovjeka, zbog čega se stvorila velika lista čekanja.

Projekat je počeo prije više od 14 godina, a Mekejmi kaže da može rasplakati i odrasle muškarce. On je sa djevojkom potrošio više od 500.000 dolara, kako bi od kuće napravio “najstrašnije mjesto na Zemlji”.

Uprkos tome što Mekejmi tvrdi da posjeta može biti i porodično iskustvo, kao i "Indijana Džouns na steroidima", učesnici moraju imati barem 21 godinu, ne smiju imati ozbiljan zdravstveni problem, a potpisuju i poseban ugovor prije nego što uđu u kuću, piše Dayli Mail a prenosi B92.

Da li biste vi ušli u ovu ukletu kuću, odlučite nakon što pogledate prilog!