NOGOMET

Karadžić demantovao da je podnio ostavku

Predsjednik FSS ostaje na funkciji

Srna

24.10.2014

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da je Evropska fudbalska unija (UEFA) pod velikim pritiskom poslije objavljivanja odluke o kaznama za utakmicu Srbije protiv Albanije.

 "Treba napomenuti da je i UEFA pod jednim velikim pritiskom. Imamo informaciju da je jedna gomila Albanaca ispred zgrade UEFA, da protestuju, da su nezadovoljni i tako dalje", rekao je Karadžić za web-site FSS-a.

Karadžić je rekao da glavni cilj Srbije - plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ne bi smio da bude ugrožen, pa makar i ostala odluka UEFA, koja je utakmicu registrovala pobjedom Srbije sa 3:0, ali je "orlovima" oduzela tri boda, a naredna dva kvalifikaciona susreta igraće pred praznim tribinama.

"Moramo da sačekamo obrazloženje. Sa odlukom nismo zadovoljni, podnijećemo žalbu. Naša žalba nije bez šanse, oštećeni smo odlukom disciplinskih organa UEFA i vidjećemo šta sljedeći nadležni organ misli o tome", rekao je Karadžić.

FSS ima rok od tri dana da uloži žalbu pošto dobije kompletno objašnjenje kazne.

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić nije najavio ostavku do kraja dana, kako su ranije danas objavili pojedini beogradski mediji.

Tu informaciju su demantovali generalni sekretar FSS Zoran Laković, ali i sam Karadžić.