SARAJEVO

KJKP "Gras": Nove izmjene u odvijanju javnog gradskog saobraćaja

Zbog radova

Fena

24.10.2014

U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, zbog sanacije pružnog prelaza na industrijskom kolosjeku za DC - Sprind u ulici Rajlovačka i pruge 12 Bosanski Šamac - Sarajevo u nedelju 26. oktobra od 8 do 15 sati doći će do izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza.

Autobuska linija 23a Željeznička stanica - Reljevo Dom saobraćat će skraćeno do okretnice u Rajlovcu, a Minibuska linija 71 Stup - Rječica saobraćat će alternativnom trasom preko Dobroševića. 

Istekom razloga za privremenu izmjenu režima saobraćaja, uspostavlja se normalno funkcionisanje javnog gradskog prevoza.

U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, zbog izvođenja radova na asfaltiranju ulice Hifzi Bjelavca u vremenu od ponoći 25. oktobra do 7.30 sati 26. oktobra doći će do izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza.

Autobuske linije koje polaz sa terminala Stup za Vogošću, Zabrđe- Smiljeviće, kao i minibuske linije za Sokolje i Rječicu, umjesto sa Stupa polazit će sa privremenog terminala kod "Heco comerc-a", saopćeno je iz KJKP "Gras".