NOGOMET

Glumio da je igrač Chelseaja, živio na visokoj nozi i na kraju završio u zatvoru

Osuđen na četiri godine zatvora

(E. Al.)

24.10.2014

Propali fudbaler završio je iza rešetaka nakon što se u javnosti pretvarao da je mlada zvijezda Chelseaja. Medi Abalimba (25) osuđen je pred sudom u Manchesteru na četiri godine zatvora jer se predstavljao kao mladi francuski reprezentativac Gael Kakuta.
 
Iskoristio je Abalimba veliku sličnost s Kakutom te je na taj način izveo nekoliko prevara. Zvao je razna elitna odredišta predstavljajući se kao agent Gaela Kakute, da bi se potom pojavljivao glumeći mladog igrača Chelseaja. Najavljivao je dolazak premierligaške zvijezde, zahtijevao diskreciju, a plaćao je ukradenim podacima s ukradene kreditne kartice.

Odsjedao je u vrhunskim hotelima, jeo u finim restoranima, častio se šampanjcem u skupim barovima. U jednom trgovačkom lancu napravio je štetu od 20.000 funti, a jednom je čak unajmio i helikopter kako bi prevezao četiri ženske osobe iz Manchestera u London.

- Abalimba nam je rekao da su se mnoge njegove žrtve prema njemu ophodile potpuno drugačije jer su mislile da je slavni nogometaš - otkrio je policijski inspektor iz Manchestera.

Abalimba je također bio nogometaš, 2009. godine ga je Derby County kupio za više od milion funti, bio je čak i na probama u Unitedu, Cityju i Liverpoolu, ali njegova se karijera nije razvijala kako se očekivalo pa se okrenuo drugim životnim aktivnostima. Ispostavilo se da ni na tom planu nije bio uspješan.

- Kad je postigao prve nogometne uspjehe, živio je raskošno i trošio je puno, ali kad je potrošio sav novac, nije mogao prihvatiti da ne može nastaviti sa životom na visokoj nozi - objasnio je Abalimbin advokat neobično ponašanje svog klijenta.

Pravi Gael Kakuta (23) trenutno nastupa za španskog prvoligaša Rayo Vallecano, gdje ga je Chelsea poslao na posudbu.