NOGOMET

Najavljuju pobjedu, a ne mogu savladati posljednju ekipu na svom terenu

Sloboda gostuje na gradskom stadionu u Banjoj Luci

E.M

24.10.2014

Otkako je stigao na kormilo tuzlanske Slobode, Alfredo Casimiro je u dva navrata remizirao u prvenstvenim utakmicama. Prvo protiv Drine u Zvorniku, a potom i kod kuće protiv Zvijezde iz Gradačca. U obje utakmice rezultat je bio identičan 0:0.

Iako je skoro prošlo sedam punih dana, utakmica sa Zvijezdom se i dalje prepričava, u kojoj su se igrači Slobode crvenili. Igrali su tako, kao da su u najmanju ruku status prvotimaca ekipe s Tušnja dobili na nekoj lutriji ili tomboli. Bilo je bezidejno, slabo i sterilno i na terenu nije bio vidljiv pomak. Casimirovi momci su padali na elementarnim stvarima, ali su ipak uspjeli osvojiti mršav bod.

Uoči nedjeljne utakmice protiv Borca u Banjoj Luci, održana je redovna konferencija za štampu,u kojoj je šef stručnog štaba rekao da njegova ekipa ide na pobjedu protiv Borca?! U svojoj izjavi je naglasio,da njegov tim ne igra dobro, ali da se nada pobjedi. Sportski, nema šta, ali sa kakvom taktikom, formom i kadrom planira iznenaditi favorizovanog domaćina.

- Borac je protivnik za respekt jer su u odličnoj formi. U zadnjih šest utakmica su pobijedili četiri puta, što nam dovoljno govori u o njihovom kvalitetu. Neki naši igrači nisu baš u najboljoj formi. Međutim, mi želimo pozitivan rezultat. Mislim da imamo ekipu koja može u Banjoj Luci ostvariti pobjedu, rekao je Alfredo Casimiro na današnjem obraćanju javnosti.

Teško je reći na kojoj to bazi Casimiro gaji svoj optimizam, pred, sasvim sigurno, najteže gostovanje ove jeseni. Ili je totalno neupućen ili se skriva od stvarnosti, a to je da za ovo kratko vrijeme svog boravka u Tuzli nije uspio razdrmati ekipu, niti od nje načiniti pozitivan efekat. Kako da se navijači Slobode nadaju pobjedi u Banjoj Luci, kada na domaćem terenu, samo osam dana ranije, uz veliku podršku s tribina, nisu uspjeli savladati posljednju ekipu na tabeli.

Zvijezda je do osvojenog boda imala pet remija i isto toliko poraza. Jasno je da se utakmice u Premijer ligi ne dobijaju izjavama, pa bi Casimiro morao pronaći konkretniji recept za pobjedu. Možda je Casimiro uvidio greške i propuste protiv Zvijezde, kojih je bilo na pretek, a tim mu se nakon suspenzije vraćaju i dva igrača iz odbranbene linije.

Riječ je o Darku Mitroviću i Elmiru Kuduzoviću, koji će zauzeti svoje mjesta, a upitan je nastup Semira Bajraktarevića, zbog povrede skočnog zgloba.