KOŠARKA

Student odustao od takmičenja

Sve više problema u košarkaškim klubovima

E. M

24.10.2014

Tuzla, kako je nazivaju gradom košarke, svojevremeno je imala i dva predstavnika u najvišem elitnom košarkaškom rangu. Osim nekadašnje Slobode Dite, jedno vrijeme, više nego konkurentni sa ostalim klubovima iz lige bili su i košarkaši Univerzitetskog kluba Student.

Nakon ispadanja iz lige, nekoliko sezona su nastupali u A1 takmičenju i bili su u zlatnoj sredini.Uglavnom, to su igrači koji paralelno studiraju u Tuzli na Fakultetu za Tjelesni odgoj i sport, a hobi im je košarka ili ljubav.Na žalost, zbog nedostatka finansijskih sredstava odlučeno je da Student uoči početka prvenstva istupi iz takmičenja.

Ovu odluku donijelo je klupsko rukovodstvo Studenta, a odustajanje će svakako imati negativne posljedice, jer će određeni broj košarkaša ovog kluba biti lišen nastupa i uzbudljivih utakmica.

Sačekat će se da sezona, koja starta sutra, okonča i da se vidi da li će prvo biti dovoljno novaca da se ova ekipa u narednoj godini takmiči,a ljubiteljima košarke u Tuzli ostaje da ubuduće prate nastupe OKK Slobode, koja sutra igra u Mrkonjić Gradu protiv Mladosti.