NOGOMET

Mediji u Srbiji i Albaniji složni: Skandalozna odluka UEFA-e

Reakcije na sankcije nakon nereda na meču kvalifikacija za EURO

Al. Ti.

24.10.2014

Ne prestaju reakcije iz Srbije i Albanije nakon odluke Disciplinske komisije UEFA-e o prekinutoj utakmicu između dvije zemlje, a u okviru kvalifikacija za EURO 2016. godine.

Mediji i u Srbiji i Albaniji ogorčeni su odlukom UEFA-e, koju smatraju skandaloznom. Naime, meč između Srbije i Albanije registrovan je rezultatom 3:0 u korist domaćeg tima. Odlukom UEFA-e Srbija je, također, kažnjena i s minus tri boda, što znači da su "Orlovi" na nuli. Oba saveza kažnjena su sa 100.000 eura.

Vezana vijest  UEFA donijela neočekivanu odluku za utakmicu između Srbije i Albanije

U reakcijama na odluku UEFA-e u Srbiji najdalje ide "Telegraf" koji pomalo šokantnim naslovima nastoji iskazati svoje nezadovoljstvo odlukom da se prekinuti susret registruje 3:0 u korist Srbije, ali i da joj se oduzmu bodovi.

"Blic" je naveo kako je Srbija pobijedila, ali bez bodova, dok  "B92" ocjenjuje kako je neuobičajeno da se jednoj ekipi dodijeli pobjeda za zelenim stolom, a istovremeno i da joj se oduzmu bodovi, kao i da je to moguće kada je u pitanju UEFA.

Istovremeno, odluka UEFA-e naišla je na oštre kritike i u medijima u Albaniji. Tako je "Supersport" u svom tekstu odluku UEFA-e ocijenio skandaloznom, a također su najavili, pozivajući se na navode predsjednika Fudbalskog saveza Albanije i žalbu na odluku UEFA-e.

Također, selektor Albanije Gianni De Biasi izjavio je da je odluka krovne fudbalske kuće u Evropi skandalozna i da ju ne može prihvatiti.