BIH

Djecu educirali o ponašanju u saobraćaju

SBK: Akcija policije i Centra za edukaciju

Autor:D. P.

24.10.2014

Od početka nove školske godine Centar za edukciju mladih Travnik, u saradnji sa Policijskom stanicom Travnik, realizirao je projekt pod nazivom "Djeca u saobraćaju". Učenike prvih i drugih razreda iz sedam osnovnih škola sa područja općine Travnik, posjetio je Spretko Putnik u društvu saobraćajnih policajaca.

On im je pokazao kako se treba ponašati u saobraćaju, s naglaskom na siguran način prelaska preko ceste, korištenje pješačkog prijelaza i upoznavanje sa osnovnim saobraćajnim znakovima.

Cilj projekta je educirati što veći broj učenika i učenica o pravilnom ponašanju u svim segmentima saobraćaja, te na taj način poboljšati sigurnost ove najranjivije kategorije.

- Ovaj projekt službenici PS Travnik realizirali su u okviru naše stalne akcije koja se svake godine provodi na području Srednjobosanskog kantona pod nazivom "Počela je škola", koja za cilj upravo ima zaštitu najmlađih učesnika u saobraćaju, a koji po prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju na svom putu od kuće do škole i nazad - kazao je Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK.