KOŠARKA

Leotar prvi test vrijednosti Čelika

Zeničani na povratku u bh. elitu

V. B.

24.10.2014

Nakon tri sezone provedene u A1 ligi Federacije BiH, košarkaši zeničkog OKK Čelika sutra će pred svojim navijačima u Areni (19) ponovo zaigrati u bh. eliti, a protivnik će im biti trebinjski Leotar.

- Trebamo i želimo Čelik u elitnom rangu - istakao je danas na press-konferenciji potpredsjednik kluba Senaid Begić, koji dodaje kako u klubu smatraju da bi sezonu mogli završiti u sredini tabele. Bez velikih potresa. Trener Nedžad Hodžić se nada podršci navijača.

- Da bismo ostvarili klupski cilj, moramo dobiti sve utakmice kući, pa tako i Leotar - kaže Hodžić. Povratnik u tim Ivan Opačak ističe da je odlučio da će mu matični klub biti i zadnji u karijeri.

- Raduje me što sam tu i što sezona kreće. Pred nama je veliki posao, jer ni sami ne znamo naše krajnje mogućnosti tima.

Generalno, imamo dobar i tim u nastajanju, ali ni kroz pripremne utakmice nismo otkrili koliko zaista vrijedimo. Ja smatram da bi opstanak bio velika stavr, a sve više od toga odličan uspjeh - smatra Opačak, koji je lider ovog tima.

Godišnja karta 30 KM

Klub je, kako je istakao v.d. direktor Armin Mujkić, u prodaju pustio karte za cijelu sezonu, koje koštaju 30 KM, a pojedinačna će koštati 2 KM.

- Za ovu smo utakmicu štampali 800 ulaznica i nadamo se da ćemo ih prodati. Ali, ako bude više navijača i ako rasprodamo ulaznice, ostale ćemo besplatno pustiti u Arenu- najavljuje Mujkić.