SARAJEVO

RASTROŠNOST Na spisku i direktori, sekretari općina...

Ko su članovi skupština i NO javnih preduzeća

A. NALO

24.10.2014

Uprkos tome što je većina zaposlena na dobro plaćenim poslovima u ministarstvima, općinama, javnim preduzećima..., dodatno zarađuju i na članstvima u upravnim i nadzornim odborima te skupštinama komunalnih preduzeća. Za te poslove godišnje se iz polupraznih kasa preduzeća troši više od 250.000 KM!

Propale firme

Tako, naprimjer, u preduzeću "Rad" kao član Nadzornog odbora radi Hamdo Karić, pomoćnik gradonačelnika. Dio ekipe su i predsjednik Janis Milisav Buturović te član Ognjen Minić. Na čelu Skupštine je Halid Ganija, načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a KS, dok su članovi Sandra Začinović i Najim Nalić.

U GRAS-u direktor preduzeća "Park" Safet Baltić predsjedava Skupštinom, a članovi su Safet Gagula i Džemal Aganović. U NO te skoro uništene firme su Besim Hamidović, Vahidin Zuko i Boris Lekić.

250.000 KM isplaćuje se na godišnjem nivou

Predsjednik Skupštine preduzeća “Park" je dobro plaćeni sekretar Općinskog vijeća Centar Naser Čopelj, dok su članovi Nehru Ganić i Envera Kudić. NO predstavljaju
predsjednik Miro Grbavac te članovi Sejdo Macić i Aida Behram.

U "Skenderiji" je Džemila Jusić na čelu Skupštine, a Hajrudin Šuman i Vahid Alađuz su članovi. Predsjednik NO je Damir Mujezinović, a članovi Elvir Hadžiahmetović i Hadis Kustura.

Završen konkurs

Skupštinu "Toplana" predvodi Isak Krpić, a članovi su Tea Kulenović i Begajeta Mustafić. Na čelu NO je predsjednik Zlatko Čengić, članovi Alija Isović i Mustafa Čengić.
 
U Skupštini "Sarajevogasa" predsjednica je Elma Hasanović, a članovi Nada Dimitrijević i Adnan Džemidžić. Miralem Mrkonja je predsjednik NO, a članovi su Samir Kurtović i Zlatko Bursać.

I "Pokop" uredno isplaćuje naknade članovima Skupštine, koju čine predsjednik Mirsad Mušinović i članovi Edita Kalač-Mizdrak i Dražen Raguž. Tajib Delalić upravlja NO, dok su članovi Maida Bećirović i Safet Gagula.

ZOI '84 traži zamjenu za Hubijara

U ZOI '84 predsjednik NO je Mehmedalija Hadžović, a članovi Mirsad Mujić i Hamza Ajanović. Do sada je predsjednik Skupštine bio Midhat Hubijar. On je podnio ostavku prije desetak dana jer konkurira za v. d. direktora. Čeka se imenovanje njegovog nasljednika. Članovi su Dragoljub Tomić i Ineska Huremović.

Ko je ko u ViK-u

Skupštinu "Vodovoda i kanalizacije" čine predsjednik Enes Kasumagić i članovi Jasmina Pezo i Nada Dimitrijević. Edina Imamović je predsjednica NO, a članovi su Ćamil Delić i Amela Hodžić.