LIFESTYLE

Slanjem SMS poruke zaustavite lopova koji vam je ukrao automobil

"Sunrise Tracking" kompanija

(Mi.K.)

24.10.2014

Problem s kojim se mnoge metropole i države susreću je masovna krađa automobila. U pojedinim dijelovima svijeta ova pojava poprimila je ogromne razmjere, a među gradovima u kojima se automobili najviše kradu je i Najrobi, glavni grad Kenije.

Da bi stao na put kradljivcima jedan mladi preduzetnik osnovao je kompaniju koja se u početku bavila samo satelitskim praćenjem automobila. Ipak, kompanija je riješila da ode korak dalje, prenosi Blic.

sunrise-tracking-2

"Sunrise Tracking" je kompanija koja sem GPS praćenja vozila klijenata odnedavno nudi i novu uslogu. Naime, korisnici uluga ove kompanije dobijaju potpunu uslugu kada je zaštita vozila u pitanju.

Kao prvo, posebne kamere instaliraju se unutar kabine vozila kako bi se napravili snimci i fotografije lopova. Međutim, to nije sve. Ukoliko je vozilo već ukradeno, vlasnik ima mogućnost da slanjem posebne SMS poruke blokira rad svih sistema na vozilu.

sunrise-tracking-1

Kada lopov shvati da ne može dalje vozilom jedino što mu preostaje je da nastavi bijeg pješke. Vlasnik kada dođe do automoila slanjem dodatne poruke vozilo osposobljava za ponovni rad.