CRNA HRONIKA

U sudaru kamiona i Golfa povrijeđene tri osobe

Nezgoda u Špionici kod Srebrenika

O. Mujkić

24.10.2014

Sinoć oko 20.00 sati na magistralnom putu Tuzla-Orašje, u Špionici kod Srebrenika dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali kamion marke „Scania“ hrvatskih registarskih oznaka „ČK-680-FF“ kojim je upravljao hrvatski državljanin D.D. (42) i Golf (T89-M-008) u kojem su se nalazili S.O. (23), M.O, (29) i D.P. (24), svi iz Gradačca.

golf

Na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta, a povrede su zadobili vozač i dvojica putnika iz potpuno uništenog Golfa. Nakon ukazane prve pomoći u hitnoj službi Doma zdravlja Srebrenik prevezeni su na UKC Tuzla čiji su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede. Istraga koja je u toku utvrdit će koje od trojice povrijeđenih bio za upravljačem Golfa. O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjela kriminalisitčke policije PS Srebrenik.

vatrogasci

Intervenisali su i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik, koji su podesnim predmetom otvorili haubu smrskanog Golfa i otpojili akumulator, kako bi se spriječio požar na uništenom vozilu.