"Dnevni avaz" saznaje da je odluka već donesena

EKSKLUZIVNO Hari Mata Hari predstavlja BiH na Eurosongu 2015

Objavljeno: 24. 10. 2014 - 13:41 Showbiz » Estrada A A A Times Arial
EKSKLUZIVNO Hari Mata Hari predstavlja BiH na Eurosongu 2015
Avaz (Hari Mata Hari u Atini 2006. : Osvojio treće mjesto i ostvario historijski uspjeh za BiH)

Hari Mata Hari predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2015 u Beču, ekskluzivno saznaje "Dnevni avaz" od izvora bliskih muzičkoj zvijezdi i BHRT-u.

Naš izvor tvrdi da se već od odluke BHRT-a da se naša zemlja, nakon dvije godine pauze, vrati na evrovizijsko takmičenje sa Harijem računa kao najozbiljnijim kandidatom, što je sada i izvjesno.

Kako dalje saznajemo, trenutno se sastavlja autorski tim, koji bi trebao uraditi pjesmu za Harija, a riječ je o vodećim regionalnim kompozitorima.

Prema našim informacijama, povodom toga kontaktirani su ili će se to desiti narednih dana Goran Bregović, Fahrudin Pecikoza Peca, Željko Joksimović kao i Tonči Huljić.

Iako je projekt „BH Eurosong 2015“ u začetku, te se sve informacije još čuvaju u tajnosti, Huljić nam je potvrdio da je s njim već uspostavljen kontakt.

- Tačno je. Zvali su me da razgovaramo o BH Eurosongu. Više o tome bih vam mogao reći naredne sedmice, jer sam trenutno na turneji po Srbiji - rekao nam je Huljić jučer.
 
Hari Mata Hari je najuspješniji evrovizijski predstavnik u historiji Bosne i Hercegovine. On je 2006. godine na takmičenju u Atini osvojio sjajno treće mjesto te fantastičnim nastupom i izvedbom kompozicije "Lejla" oduševio cijelu Evropu.

"Lejlu" je komponirao Željko Joksimović, dok su tekst potpisali Fahrudin Pecikoza i Dejan Ivanović. Zanimljivo da su dvojica iz ovog tima kontaktirana i za Eurosong 2015.

Evrovizija u Beču od 19. do 23. maja 2015.

Šezdeseti Eurosong bit će održan od 19. do 23. maja 2015. godine u austrijskoj prijestonici. Predstavnici brojnih evropskih zemlja takmičit će se u "Wiener Stadthalle", a oficijelni slogan je: "Gradimo mostove".

 Autor: L. S. R.
Preporučujemo vam