GLOBUS

Sergej Ivanov: Rusija će priznati parlamentarne izbore u Ukrajini

Šef kabineta predsjednika Vladimira Putina.

Onasa

23.10.2014

Rusija će priznati parlamentarne izbore, koji će u Ukrajini biti održani 26. oktobra, izjavio je danas Sergej Ivanov, šef kabineta predsjednika države Vladimira Putina.

"Priznaćemo izbore, jer želimo da Ukrajina postane normalna i civilizovana država, koja Rusiju neće doživljavati kao neprijatelja i koja će biti u stanju da brine o sebi", kazao je Ivanov.

Prema njegovim riječima, poslije izbora u samoproklamovanim republikama Lugansk i Donjeck, situacija u Ukrajini vjerovatno će početi da se vraća u mirnodopsko stanje.

Govoreći o sporu sa Ukrajinom oko gasa, Ivanov je rekao da je Moskvi svejedno ko će da ga plati, ali to svakako neće biti Rusija.

Komentarišući sankcije koje su SAD i Evropska unija uveli Rusiji, Ivanov je kazao da je Rusiju nemoguće izolovati i da se radi o pokušaju Zapada da izvrši pritisak na Moskvu.

"Izolovati Rusiju je praktično nemoguće i to i ne pokušava da radi cijeli svijet. Prave sankcije su samo one koje uvedu Ujedinjene nacije, a sve ostalo je pokušaj pritiska", ocijenio je Ivanov