REGION

Vučić: "Srbija nikoga neće da moli za članstvo u EU!"

Premijer Srbije poručio

Onasa

23.10.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija radi punom parom i čini sve što može u procesu evropskih integracija, ali nikoga neće da moli za članstvo u EU, dodajući da će Srbija da uradi svoj dio posla i da je na zemljama članicama EU da odluće kada je Srbija dovoljno spremna.

"Mi ćemo svoje mjesto da zaradimo i zaslužimo", rekao je Vučić poslije razgovora sa evropskim komesarom Štefanom Fuleom i potpredsednikom Evropske komisije Jirki Katainenom.

"Zahvalio bih gostima na podršci koju su davali Srbiji na njenom evropskom putu", rekao je Vučić i poručio da im je prenio da je za Srbiju veoma važna politička stabilnost.

"Govorili smo o ekonomskim reformima i mi nećemo prolaziti kroz teške reforme zato što je neko u Vladi bahat ili osion, već želimo da izlječimo Srbiju i uvjeren sam da u tom poslu imamo podršku EU. Niko ne želi još jednu zemlju slabe ekonomije", rekao je Vučić.

Katainen je kazao da je Srbija preduzela neophodne ekonomske mjere kako bi pokazala investitorima da je sposobna da dovede svoje finansije u red.

Fule je rekao da se medijima Srbije obraća posljednji put kao evrpski komesar za proširenje, napominjući da je Srbija zemlja kandidat za članstvo koja napreduje ka članstvu i da se više ne postavlja pitanje da li će ona biti članica, već kada će biti članica Unije.