BIZNIS

Donirali pet LED televizora za dvije bolnice

Predstavnici "Hypo banke" u sklopu akcije "Zdravlje je najvažnije"

Mi.K.

23.10.2014

Predstavnici "Hypo banke" u sklopu akcije "Zdravlje je najvažnije" danas su posjetili kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću te "Dr. Safet Mujić" u Mostaru i uručili vrijedne donacije.

Mirjanu Vučić, direktoricu sektora za upravljanje prodajom ove banke ugostio je direktor klinike u Mostaru dr. Zlatko Guzin.  On je predstavio novo moderno krilo zgrade na kojem je između ostalog, smješten i odjel ginekologije i akušerstva. Donacija "Hypo banke" , tri LED 32“ TV prijemnika su upotpunili nove kvalitetno uređene bolesničke sobe.

donacija-hipo

- Današnja posjeta mostarskoj klinici je divno iskustvo. Raduje me kada čujem s koliko ponosa i entuzijazma je direktor pričao o projektima koje su završili i onima koji su u planu. Drago mi je što nam se pružila prilika da i mi svojom skromnom donacijom damo doprinos nastojanjima da se pacijentima pruži najviši mogući nivo komfora - kazala je Vučić.

Predstavnik bihaćke kantonalne bolnice Ajdin Zulić ugostio je voditeljicu "Hypo poslovnice" u Bihaću Admiru Krupić. Banka je za ovu bolnicu osigurala dva LED 40“ TV prijemnika koji će zadovoljiti potrebe ove ustanove pri realizaciji projekta "Bolnica prijatelj djece". U sklopu projekta na odjelu za ginekologiju i akušerstvo predviđene su i multimedijalne edukativne prezentacije, čiji je cilj da se porodilje što bolje pripreme za majčinstvo te da im se prezentira vrijednost i važnost dojenja.