CRNA HRONIKA

Laktaši: Poginuo 40-godišnji Luka Lukić

Saobraćajna nesreća u mjestu Drugovići

Ml. D.

23.10.2014

Luka Lukić (40) iz Laktaša, smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se u srijedu popodne dogodila na magistralnom putu Banja Luka – Prnjavor, u mjestu Drugovići.

Prema informacijama iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka, Lukić se teretnim vozilom marke Citroen sudario sa kamionom MAN, za čijim upravljačem je bio Zoran Petković (42), iz Srpca.

Iz Okružnog tužilaštva je saopšteno da je dežurni tužilac, Hana Vranješević, naredila da se tijelo nastradalog Lukića preveze na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu RS te da se obavve sve potrebne radnje kako bi se utvrdili tačni uzroci nesreće.

Prema nezvaničnim informacijama, Lukić je vozio službeno vozilo kompanije M:tel, čiji je zaposlenik bio, te je na prevoju Tutnjevac izgubio kontrolu nad upravljačem i skrenuo u suprotvnu kolovoznu traku. Tu je došlo do direktnog sudara Lukićevog Citroena i Petkovićevog kamiona, pri čemu je Lukić poginuo.

Lukić je dugo godina radio za M:tel, prvo u Srpcu a zatim je prešao u Banju Luku, gdje mu je i supruga zaposlena u istoj kompaniji. Iza njega je ostalo dvoje maloljetne djece.

Mještani koji žive u blizini prevoja Tutnjevac su u posljednjih nekoliko godina upozoravali da se, čim padne malo kiše, ovaj dio puta pretvori u opasnu dionicu, ali do sada niko nije reagovao. Navodno je na ovom putu asfalt istrošen velikom frekvencijom vozila te i najmanja vlaga od kolovoza napravi klizalište.

- Onaj ko ne zna ovu dionicu ima veliku šansu da nastrada. Tu su ljudi ginuli i gunuće sve dok nadležni ne urade nešto na popravci kolovoza, rekao je Avazu jedan mještanin.