NOGOMET

Sarajevo grad sporta

Večeras počinje treći "Simposar 2014."

A. M.

23.10.2014

Promocijom filma "Naša brazilska priča" autora Sabahudina Topalbećirevića, večeras će u Sarajevu (Općina Novi Grad, nova kinodvorana, 19 sati) početi 3. simpozij sporta "Simposar 2014.".

Ovaj prestižni sportski projekt, koji s dosta uspjeha organizira upravo Topalbećirević, u gradu na Miljacki okupit će brojna renomirana sportska imena s područja Balkana.

Priča o Tanu

Posjetioci će za tri dana, koliko će trajati ovaj simpozij, moći preslušati predavanja nekadašnjeg fudbalera Juventusa i Reala Roberta Jarnija, legende FK Crvena zvezda Dragana Džajića, predsjednika FK Sarajevo Edisa Kusturice, proslavljenih košarkaških trenera Božidara Maljkovića i Željka Pavličevića, selektora vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivice Tucaka...

Predavanja stručnjaka počet će sutra u 10 sati u kompleksu Olimpijskog bazena Otoka, gdje će svoja iskustva mladim vaterpolistima prenijeti Tucak.

Od 16.45 sati predavanja će održati Maljković i Pavličević. Posebno zanimljiva predavanja bit će i ona u kojima će predsjednik Sarajeva Edis Kusturica pričati o vlasniku bodro kluba Vinsentu Tanu (18,30), te izlaganje Joška Vlašića, nekada proslavljenog atletičara, danas trenera najbolje atletičarke na svijetu Blanke Vlašić.

Brojni novinari

Treći dan Simpozija pružit će priliku mladim košarkašima KK Sparsa, ali i svim onima koji budu u maloj dvorani KSC Skenderija (11), da u sklopu radionice sa Željkom Pavličevićem i Božom Maljkovićem upiju neprocjenjiva iskustva. Zanimljivo će biti slušati i predavanja Jarnija, koji će posjetiocima prenijeti iskustva igranja u Realu i Juventusu.

Inače, za ovaj događaj vlada veliko interesiranje, a akreditirano je više desetina novinara iz BiH i regiona.