OSTALI SPORTOVI

Kružna trka povodom otvaranja GGM-a

Bogat biciklistički vikend u Zenici

Autor:V. B.

23.10.2014

Ovogodišnja, 38. biciklistička trka „Oslobođenje Zenice“, koja već petu godinu ima međunarodni karakter, vozit će se u subotu, povodom otvaranja i prve dionice Glavne gradske magistrale (GGM), koja će, zbog trke, od 14 do 16 sati biti zatvorena za ostali saobraćaj.

- GGM će, tako, postati i sportski objekat - kazao je na press - konferenciji Zijad Softić, pomoćnik načelnika Općine Zenica za društvene djelatnosti.

Trka počinje u 14 sati, a vozit će se 20 krugova dužine 3,9 kilometara, što znači nešto manje od 80 kilometara. Start i cilj će biti ispred RK Bosna na Trgu Alije Izetbegovića, odakle će u 11 sati startati i Brdska trka do Smetova, dužine 8,2 kilometra.

Ovo će biti 20. brdska trka, koja se, po tradiciji, vozi i za Brdsko prvenstvo Premijer lige BiH, a po prvi puta će na startu biti i žene, koje će voziti u kategoriji do 18 i preko 18 godina.

Predsjednik AK Zenica Anto Jozić najavljuje dolazak oko 130 takmičara iz Bugarske, Mađarske, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i 13 bh. klubova, dok dolazak još nisu potvrdili Rumuni.