LIFESTYLE

Monstrum ubio svog jednomjesečnog sina

Dječaka od rođenja fizički zlostavljao

Redakcija

23.10.2014

David Redmond (24) iz Vankuvera u državi Vašington ubio je svog jednomjesečnog sina bacivši ga na sto za presvlačenje. Iako je bio mali, dječak je fizički zlostavljan gotovo od rođenja.

Jeziv krik

Tog kobnog dana Redmond se nervozan vratio kući, a dijete je trebalo presvući. Bacio ga je s udaljenosti od tri metra na sto za presvlačenje, pri čemu je beba udarila glavom od željeznu šipku i ispustila jeziv krik. U to vrijeme Redmondova supruga Ashley nije bila kod kuće.

Prema njegovim riječima, dječak je dugo poslije plakao. Tokom noći kada je provjeravao bebu, primijetio je da ne diše te je probudio suprugu i odmah su otišli u bolnicu.

Nakon skeniranja ljekari su otkrili da mali Everett ima frakturu lobanje, mekih tkiva oticanje i krvarenje u mozgu, što je uzrokovalo i krvarenje iz očiju. Stavljen je na aparate za održavanje života, no nije izdržao te je proglašen mrtvim.

Tukao bebu

Redmond je na početku lagao da je ranije tog dana spavao s bebom i slučajno se prevrnuo na njega, da bi poslije istražiteljima priznao da ga je bacio.

- Prilično sam ga jako bacio. Bio sam iznerviran - rekao je istražiteljima djetetov otac.

Dječak je bio rođen sa samo dva i po kilograma, a njegova krhkost nije spriječila Redmonda da ga tuče. Otac je trenutno pod nadzorom zbog opasnosti od samoubistva.