SARAJEVO

Još nisu potpisani ugovori s Direkcijom za puteve KS!

Hoće li biti problema s radom Zimske službe

S. Ha. - K. Ke.

23.10.2014

Iako je jučer pao prvi snijeg, ulice bi zbog nepotpisanih finansijskih ugovora sa Zimskom službom preduzeća „Rad" mogle ostati neočišćene!

Naime, kako nam je kazao portparol preduzeća „Rad" Ahmed Đipa, radnici i oprema su spremni, ali zbog toga što ugovori s Direkcijom za puteve KS nisu potpisani ne mogu početi s radom.

Važne stvari

- Potrebno je rješavati neke stvari oko ugovora pa još nisam spreman davati izjave o tome. Soli ima dovoljno, mehanizacija je pripremljena. Međutim, za adekvatan rad službe tokom zimskog perioda važne su i neke druge stvari, kao što su ugovori o finansiranju, a o tome ne mogu pričati - kazao je Đipa.

Pokušali smo dobiti nadležne iz Direkcije za puteve KS, međutim, kako nam je rečeno, direktor Adem Zolj i njegovi pomoćnici su na službenim putovanjima te niko ne može davati izjave prije ponedjeljka! A, ako snijeg dotad napada, koga briga!

Ministar za saobraćaj Jusuf Bubica (BPS) istaknuo je da on nije nadležan za taj dio i da ne zna tačno u čemu je problem.

Malo iznenađeni

- Znam da ugovori nisu potpisani za predstojeću sezonu, ali, evo, snijeg je pao danas, ranije nego što se očekivalo, malo nas je iznenadio. Zima još nije kalendarski nastupila, vjerovatno zbog toga još nisu potpisani - kazao je jučer Bubica.

Ministar, očigledno, posljednjih deset dana nije gledao vremensku prognozu.