NOGOMET

Zbog obimne dokumentacije: UEFA odlaže odluku za sutra?

Ključ odluke je u rukama delegata meča Harija Bina

Srna - Tanjug

23.10.2014

Evropska fudbalska unija (UEFA) danas bi trebalo da donese odluku u okviru disciplinskog postupka protiv fudbalskih saveza Srbije i Albanije zbog incidenata na utakmici u Beogradu.

Ipak, zbog obimne dokumentacije, moguće je da će UEFA svoju odluku prolongirati za sutra, saznaje Tanjug.

UEFA je ranije saopćila da je pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava i projektila, nasilja u publici, ulaska navijača na teren, manjkave organizacije utakmice i upotrebe lasera.

Postupak je pokrenut i protiv Fudbalskog saveza Albanije zbog odbijanja da se meč nastavi i zbog uvredljivog transparenta.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Albanije sastale su se 14. oktobra u Beogradu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je meč krajem prvom poluvremena prekinut zbog provokacije gostiju.

Utakmica je prekinuta u 42. minutu, pošto se nad terenom pojavio kvadrokopter na daljinsko upravljanje - dron, koji je nosio zastavu takozvane velike Albanije.

Mediji prenose da postoji nekoliko mogućih scenarija za odluku UEFE - službeni rezultat 3:0 za jednu od ekipa, odigravanje meča na neutralnom terenu sa ili bez publike ili da se meč ponovo odigra u Beogradu pred praznim tribinama.  
 
Ključ odluke je u rukama delegata meča Harija Bina, a u korist Srbiji može ići Pravilnik UEFA koji zabranjuje političku propagandu, a zastava takozvane velike Albanije pokrenula je incidente na stadionu.

Fudbalski savez Srbije, najvjerovatnije, će biti kažnjen novčano ili igranjem bez publike zbog bacanja predmeta na teren, paljenja baklji i ulaska navijača na teren.