NOGOMET

EVROPSKA LIGA Trabzonspor i Vaha čekaju Belgijance, Bešić ide na noge francuskom Lilu

Večeras utakmice 3. kola

Is. Ć.

23.10.2014

Večeras se igra 3. kolo Evropske nogometne lige u kojem će biti nekoliko zanimljivih utakmica, a u kojima će akteri biti naši igrači i treneri. Everton Muhameda Bešića ide na noge francuskom Lilu. Iako čak osam igrača engleskog kluba zbog povreda ne ide u Lil, Everton je blagi favorit u odnosu na ove sezone neuvjerljive Francuze.

evropska-liga-trece-kolo

Pobjedom bi Bešić i društvo već bili blizu plasmana u drugu fazu. Bit će ovo i duel dvojice belgijskih napadača Romela Lukakua iz Evertona i Divoka Origija (Divock) iz Lila.

Trabzonspor, kojeg s klupe vodi naš stručnjak Vahid Halilhodžić, kući čeka belgijski Lokeren, koji bi mu mogao biti glavni konkurent za drugu poziciju (oba tima imaju po tri boda). Nakon skromnijeg početka sezone, Trabzon se polako budi i večeras će imati pravi ispit i priliku da vrati poljuljano povjerenje navijača.

Golman Ibrahim Šehić s azerbejdžanskim Karabagom ide u goste Dnjepru u Ukrajinu. Oba tima su u dosadašnjem dijelu osvojila po bod.

Rijeka kući čeka holandski Fejenord. Riječani, čiji dres nosi potencijalni bh. reprezentativac Zoran Kvržić, iza sebe imaju poraz od Standarda i remi sa Seviljom. Protiv španskog predstavnika su bez pobjede ostali u finišu utakmice, ali ako ponove sličnu igru, onda se u dvoboju s Fejenordom mogu nadati prvoj pobjedi.

 - U Liježu smo odigrali dobro, primili smo dva gola iz dvije polušanse, a imali smo dosta prilika koje nismo iskoristili. Evropa ne prašta! Tako je bilo i protiv Sevilje. Vodili smo do posljednje minute, a onda primili nesretni gol. Međutim, vidjeli smo da možemo relativno ravnopravno igrati sa svima. Idemo na pobjedu – kazao je Miral Samardžić, Slovenac u redovima hrvatskog kluba.  

U riječkom timu neće biti Ermina Zeca, koji nije registriran za Evropsku ligu.