CRNA HRONIKA

Ubica Vanje Panića brani se šutnjom

Nakon hapšenja u Doboju

H. Č.

22.10.2014

Dario Jekić, osumnjičen da je 14. septembra ove godine hicem iz pištolja usmrtio Vanju Panića, čije je tijelo odvezao na Prisade i leš bacio u šaht, ispitan je u Tužilaštvu. 

Dobojski advokat Goran Nešković, koji će Jekića braniti po službenoj dužnosti, jučer nam je kazao da se Jekić pred tužiocem Neđom Đurićem branio šutnjom. Njemu je već određen pritvor i nalazi se u Okružnom zatvoru u Doboju.

Jekićeva predaja još je u žiži interesiranja javnosti u Doboju i okolini, jer se, dok je trajala potraga za njim, slobodno šetao ulicama Doboja. I u vrijeme predaje, u subotu, dok je više od sat čekao da ga tužilac primi, policijska patrola je prolazila pored njega, a on je s advokatom Neškovićem pio kafu.

Suđenje koje se s nestrpljenjem očekuje pokazat će sve pojedinosti ovog slučaja, kao što su ugovorena tuča Vanje Panića i Sebastijana Simića te podaci o tome kako je Simić ucjenjivao Panića da će ga fotografirati i slike poslati u fočanski zatvor, gdje je Panić izdržavao osmogodišnju kaznu zbog više razbojništava, i tako izgubiti pravo na dopuste.