NOGOMET

Široki na Grbavici izborio plasman u četvrtfinale Kupa, golijada u Vitezu

Revanš susreti osmine finala

Al. Ti.

22.10.2014

Danas su revanš susreti osmine finala najmasovnijeg klupskog takmičenja, Kupa BiH.

Svakako nazanimljiviji susret se igrao na Grbavici gdje su se sastali stari rivali Željezničar i Široki Brijeg.

Po izuzetno teškom terenu Željo i Široki su odigrali 1:1, što znači da se ekipa sa Pecare plasirala u četvrtfinale Kupa, obzirom da su prvu utakmicu riješili u svoju korist rezultatom 2:0.

Široki je poveo u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremenu, a strijelac je bio Buhač. U drugom poluvremenu smo gledali mnogo bolji nogomet Željezničara, a to se igračima Admira Adžema isplatilo već u 55. minuti kada je Nuspahić srušen u šesnaestercu, a Riad Bajić je bio siguran sa bijele tačke.

Do kraja susreta Željo je napadao, ali bez promjene rezultata. Široki se plasirao u naredni krug takmičenja.

Čelik je također nakon prvog susreta na Otoci, gdje je doživio debakl od Olimpica, a bilo je 4:0 za Vukove, na Bilinom polju dočekao goste iz Sarajeva.

Na Bilinom polju, domaći igrači su ostvarili pirovu pobjedu nad Olimpicom od 1:0, a strijelac jedinog gola na utakmici je bio Đelmić u 13. minuti.

Borac je na Gradskom stadionu u Banja Luci stigao do ubjedljive pobjede protiv Rudara iz Prijedora, iako su gosti stigli prvi do vodstva, tim iz Banja Luke je na kraju visoko pobijedio rezultatom 5:2. Strijelci za Borac su bili Grujić, Ilić, Kostić, Predragović i Dujaković, a za Rudar su pogađali Devušić i Stepić.

Slično kao i Banjalučani, gradačačka Zvijezda je i u revanšu nadigrala Mladost DK 2:0 pogocima Puljića u 46. i Gadže u 90. minuti i sigurno se našla među osam najboljih ekipa u najamsovnijem fudbalskom takmičenju u državi.

Mladost iz Velike Obarske je minimalnom pobjedom protiv Metalleghea trasirala put u četvrtfinale nakon što u prvom meču nije bilo golova. Gosti iz Jajca su većim djelom utakmice bili mnogo bolji rival, pogododili su i dvije stative preko Kovača i Marina, ali Ristić je u 76. minuti kaznio njihove promašaje za pobjedu i prolaz Mladosti.

Zrinjski je očekivano izborio plasman u četvrtfinale, jer je već u prvom susretu slavio sa 3:2. Pod Bijelim brijego Plemići su zahvaljujući Radeljiću, koji je postigao hat trick savladali Slogu 4:1.

Velež je također na gostovanju u Vitezu uspio sačuvati prednost iz prvog susreta i plasirati se u četvrtfinale Kupa. Nakon 2:0 iz Mostara, danas u Vitezu smo mogli vidjeti pravu golijadu, a na kraju je utakmica završena 3:3. Strijelci za Vitez su bili Pinju dva puta i Vidović, a za Velež su pogodili Hebibović dva puta i Zvonić.