CRNA HRONIKA

Elma Dulić: Moj muž je bio oslonac cijeloj porodici

Suđenje za ubistvo vozača GRAS-a

Fena

22.10.2014

Suđenje Sulejmanu Šehiću (60) optuženom za ubistvo Armena Dulića (37), vozača GRAS-a 2. juna u Zoviku, općina Hadžići, nastavljeno je danas u Kantonalnom sudu Sarajevo ispitivanjem supruge ubijenog u svojstvu svjedoka.     

Svjedokinja Elma Dulić potvrdila je da je njen suprug bio uposlenik GRAS-a, te da su se kritičnog dana "čuli" telefonom kada joj je javio da je krenuo kući, budući da je radio u prvoj smjeni.

Vidno potresena, posvjedočila je da nije očevidac događaja, da ne poznaje optuženog, te da iz braka s Armenom ima dvojicu maloljetnih sinova u dobi od 11 i osam godina.

Svjedokinja je u direktnom ispitivanju navela da je suprug bio oslonac cijeloj porodici te da nije bio sklon agresivnom ponašanju, odnosno da nikada nije prekršajno niti krivično odgovarao.

Kazala je, nadalje, da je zainteresirana za krivično gonjenje u ovom slučaju, kao i da postavlja zahtjev za nakanadu štete.

Svjedokinja je ispričala da je s porodicom u teškoj materijalnoj situaciji, te da ranije nije bila zaposlena, a da je u međuvremenu zasnovala pripravnički staž u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u svojstvu medicinskog tehničara.
 
Posvjedočila je, također, da su se Armenove radne kolege iz GRAS-a solidarizirali i odlučili da izgrade kuću porodici Dulić, a radovi u vezi s tim još su u toku.

Optužnica Šehića tereti da je 2. juna oko 13 sati na autobuskom stajalištu u Donjem Zoviku kod Hadžića nožem ubo u grudi Dulića, nanijevši mu tom prilikom smrtonosne povrede, od kojih je on na putu prema Domu zdravlja u Hadžićima podlegao. 

Svemu je prethodila prepirka u autobusu GRAS-a, do koje je prvo došlo između Šehića i vozača autobusa, a čiji povod je bio to što je vozač odbio Šehićev zahtjev da zaustavi autobus na mjestu na kojem nema obilježeno autobusko stajalište.

Prema tužbenim navodima, Šehić je tada počeo psovati i vrijeđati vozača, da bi se onda u prepirku umiješao i Dulić, pokušavajući da mu objasni da je zaustavljanje zabranjeno mimo obilježenog mjesta,  na šta mu se Šehić drsko obratio i opsovao mu.

Nakon zaustavljanja autobusa, Šehić je izašao, a zatim iz džepa pantalona izvadio nož na preklapanje, koji je prekrio jaknom, a potom prišao do prozora i mjesta na kojem je sjedio Dulić i počeo ga provocirati da izađe, navedeno je u optužnici.

Kada je Dulić, prema optužnici, isprovociran izašao i odgurnuo Šehića, a zatim ga i udario nogom u lijevu natkoljenicu, Šehić je svom snagom zamahnuo i nožem ga udario u grudni koš.

Nastavak glavnog pretresa u ovom predmetu zakazan je za 5. novembra.