BIH

Zašto bi Čović koalirao sa mafijaškom SDA koja ucjenjuje mafijašom Čauševićem?

Nećemo se tako igrat'

poskok.info

22.10.2014

Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH do sada je od 18. juna kada je i uhapšen dao veći broj iskaza pred Tužilaštvom BiH, saznaje bh. novinska agencija Patria, piše poskok.info. Lik je inače preko svojih ruku obrnuo preko milijardu maraka.

Umjesto da bude glavni predmet istrage, tužilaštvo blisko SDA-u, tačnije Izetbegovićevom džepnom tužiocu Čampari tim istim Čauševićem prijeti. Pa je Čaušević preko noći, od predmeta gonjenja postao onaj koji goni. Bakirov krvosljedbenik.

Tekst koji je objavila Patrija, o tome kako će možda, na osnovu Čauševićeve izjave biti uhapšen i Čović ništa nije drugo nego poruka Čoviću što će mu se dogoditi ako ne koalira sa SDA. Jer u Bakirovom kalifatu, on je taj koji optužuje i hapsi, Ševe su tu, Čampara je tu, a izjava Čauševićeva da mu je Čović jednom predložio da kupi nekakvu halu u Mostaru, dokaz je valjda da nije Čaušević i sarajevska elita bliska Bakiru ta koja je obrnula milijarde. J*** milijarde, šta je s tom garažom u Mostaru.

Stranci su uložili milione u BIH u nezavisnost sudstva. Vidimo u zadnjih mjesec dana u šta se isto pretvorilo. Kriminalci se pritvaraju kad otkažu poslušnost SDA-u a kriminalci saradnici postaju “pokajnici” za politički reket konkurencije.

Tako se koalicije ne rade u BIH na osnovu izbornih rezultata nego će Bakirovi pokajnici, ljudi koji trebaju odgovarati za krupni kriminal, i odgovarati građanima BIH skupa sa svojim stvarnim nalogodavcima, ti i takvi će dakle ucjenama crtati koalicije. Sve za slobodu.

A izjave će im, dok ih budu korumpirali, pisati oni koji su od bošnjačke sirotinje dobili glasove za borbu protiv korupcije.

Bakir Izetbegović je odličan političar i predsjednik. Al' za neke mrtve diktature ili zemlje trećeg svijeta. Ne i sutrašnju BIH.