BIH

Pao prvi snijeg u Banjoj Luci

Obilne padavine u našoj zemlji

V. S.

22.10.2014

Meteorolog Hidrometeorološkog Zavoda Republike Srpske Draško Rudan potvrdio je “Dnevnom avazu” da je prvi ovogodišnji snijeg pao na Banj Brdu prije nekoliko trenutaka, dok je i u nižim predjelima grada već počela susnježica sa kišom.

- Do kraja dana možemo očekivati intenzivnije kišne padavine, kao i snijeg, posebno u višim predjelima od 400 do 500 metara nadmorske visine - naglasio je on.

Banjalučane je jutros probudio snažan olujni vjetar, praćen kišnim padavinama, naglašava Rudan, ali sa nižom temperaturom nego što je ova sada.

- Jutros smo imali oko 9 stepeni, a sada je već oko 4 stepena. Do kraja dana, u većini krajeva RS imaćemo temperaturu od 2 do 4 stepena najviše. Obilnije kišne padavine očekujemo u noći sa četvrtka na petak, kada će u Banjoj Luci pasti od 30 do 50 litara po metru kvadratnom - naglašava Rudan.

Slično vrijeme, kaže, zadržat će se i u danima vikenda, dok će u nedjelju biti suho, ali i dalje hladno.

Zbog pogoršanja vremena, gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović izdao je nalog Zimskoj službi da bude u pripravnosti i da po potrebi interveniše, i prije zvaničnog početka rada, 15. novembra.

Na području Banjaluke do jutros u 8.00 sati palo je 15 litara kiše po kvadratnom metru, a temperatura je u padu.