LJEPOTA I MODA

E, za koga se sve govori da mi je namjestio titulu...

Isidora Borovčanin mjesec nakon Izbora ponovo diže prašinu

A. BEVANDA

22.10.2014

Mjesec nakon Izbora za Miss Bosne i Hercegovine i bure koja se danima nije stišavala te navoda kako je namještena titula studentici opšte književnosti i teatrologije Isidori Borovčanin, mlada Paljanka osvanula je na džambo-plakatima u Republici Srpskoj reklamirajući autokuću „Rašević“.

Među potencijalne sponzore koji su joj platili titulu Izbora koji organizira vlasnik licence Zdravko Zubak, njegova sestra Stela Zubak-Jovanović te zet Robert Jovanović, sada se tako ubraja i vlasnik autokuće s Pala Bojan Rašević.

Nikakva kampanja

Isidora, naime, reklamira autokuću. U takvim kampanjama uglavnom se angažiraju djevojke čije identitet nije bitan, nego atraktivnost kojom privlači pažnju potencijalnih klijenata. U ovoj reklami, pak, velikim slovima ispisano je Isidora Borovčanin, kao i titula Miss BiH, a pored svega iscrtan i žig hotela "Dva goluba", koji je, također, u vlasništvu porodičnog biznisa "D.o.o Rašević Pale". Firma je osnovana 1993. godine, bavi se ugostiteljstvom, ali i uvozom automobila na veliko i malo.

- Odrasli smo zajedno, kućni smo prijatelji i nije to neka saradnja. Isidoru znamo oduvijek, pomagali smo se i prije. Nije to nikakva kampanja, bezveze na bilbord stavili njeno lice, kod nas je u restoranu non-stop. To je sve na drugarskoj osnovi odrađeno - kazao nam je Rašević jučer.

Borovčanin, koja će 14. decembra predstavljati BiH na Izboru za Miss svijeta u Londonu, ističe da su Raševići prijatelji s njenim roditeljima.

- Snimanje se desilo nakon što sam osvojila titulu pa da malo promoviramo i mene i njihovu autokuću. Čisto prijateljski. Uvijek sam raspoložena da izađem ususret ljudima koji su iz moje opštine, ali i ljudima širom BiH. E, kada bih ja krenula pričati za koga se sve govori da mi je namjestio titulu... Nemam veze s tim, a kada se govori o sponzorstvu, meni je na takmičenju za Miss RS sponzor bila Opština Pale, a za Miss BiH nije bilo spomena za sponzorstvo - kazala nam je Borovčanin.

Napadi i skandali

Nakon što je otkrila da je, ipak, imala sponzora "bar" na Izboru za Miss Republike Srpske, Borovčanin nastavlja kako joj se život drastično promijenio nakon osvajanja titule.

- Nisam očekivala tolike napade na mene. Svjesna sam da nakon ovakvih stvari dolazi do skandala, ali sada imam više šansi da radim. Koliko sam čula, svake godine pojavi se nešto, neki novi skandal. Govorim u svoje ime i kažem vam da nije nimalo prijatno bilo u toj situaciji - naglašava Isidora.

Davora Spaića sam srela nekoliko puta u životu

Protekli mjesec pojavila se i špekulacija da se novoizabrana misica nekoliko mjeseci zabavljala s Davorom Spaićem, sinom Ratomira Rate Spaića, kontroverznog biznismena poznatog po svojoj bliskosti sa SDS-om tokom rata, koji je ubijen 2006. u Istočnom Sarajevu. Navodno je Davor, koji je oženjen i ima dvoje djece, platio Direkciji Izbora za Miss Isidorinu titulu, što je ona negirala.

- Nemam šta da kažem u vezi s tim pitanjem. Iz istog smo mjesta i srela sam ga nekoliko puta u životu - kratko je odgovorila.