KOŠARKA

Play off večeras gost Partizana

Sinoć je startala i MŽRK liga

V. B.

22.10.2014

Sinoćnijm trijumfom zagrebačke Trešnjevke 2009 u gostima kod skopskog Badela 1862 rezultatom 72:49 u okviru Grupe B, startala je Međunarodna ženska regionalna košarkaška liga (MŽRKL), koja se i prije početka susrela s problemom otkaza učešća zbog finansijskih problema. Učešće su otkazali Vojvodina i Crvena zvezda, a kako je već bio obavljen žrijeb, svako će kolo po nekoliko klubova biti slobodno.

Naslov prvaka MŽRKL-a brani beogradski Radivoj Korać, koji igra upravo u Grupi B, kao i aktuelni bh. prvak i osvajač Kupa zenički Čelik. Obje su ove ekipe slobodne u prvom kolu, a u Grupi B su još i slovenski klubovi Athlete Celje i Grosbasket, s kojim Čelik tek 5. novembra, u 3. kolu, u Zenici i otvara sezonu.

Naš viceprvak, sarajevski Play off Happy, sezonu otvara večeras u Beogradu kod Partizana, što će biti i prvi meč Grupe A, u kojoj još igraju talijanska Umana Reyer Venezia, crnogorska Budućnost Volcano iz Podgorice, slovenski Triglav iz Kranja  te hrvatski Medveščak iz Zagreba. Play off Happy je prije mjesec dana na turniru u Vrbasu nakon produžetka pobijedio Partizan.