BIH

Kučuk van BiH: Nisam uhapšen ja sam na godišnjem odmoru

Akcija SIPA-e

S.D.

22.10.2014

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, od ranih jutarnjih sati, više stotina policijskih djelatnika SIPA i policijskih agencija koje pružaju potporu u akciji, na terenu su izvršili lišenja slobode, pretrese i privođenja, usmjerenu na devet osoba koje su meta ovih aktivnosti.

Ejub Kučuk, vlasnik agencije “MITA”, čije ime se spominje među osumnjičenima, radio je izbornu kampanju za SDA tokom općih izbora 2010., 2012. i 2014. godine.

Kučuk je u telefonskoj izjavi za “Avaz” kazao da nije uhapšen, te da je trenutno van granica BiH.

- Nisam uhapšen. O tome slučaju ne znam ništa, iako se o tome piše već jako dugo ,mene niko nikada nije pozvao da dam bilo kakvu izjavu, nisam bio predmet nikakve istrage, nikakva svjedočenja od mene nisu tražili i vjerovatno se moje ime dovodi u kontekst ovog slučaja kao jednog od suvlasnika Ujedinjenih medija- kazao je Kučuk.

Također je istakao da o slučaju u vezi kojeg je provedena današnja akcija ne zna ništa, ali da jeste sarađivao s vlasnikom agencije S.V.R.S.-a .

- S Nevenom Kulenovićem jesam sarađivao, znamo se dugo, ali s drugima koji se spominju nisam, niti znam bilo šta o tom slučaju, čitao sam o slučaju u novinama i ništa drugo.

Kučuk je rekao da se večeras vraća u BiH.

- Večeras dolazim i ukoliko bude potrebno javit ću se u nadležne institucije – kazao je Kučuk.

Inače na svom Facebook profilu Kučuk je 13. oktobra objavio status kojim najavljuje svoj godišnji odmor i nove projekte.

- Prije 4 godine je sve izgledalo kao avantura, mnogi su mi rekli da sam lud, a pobijedili smo. Prije 2 godine je to bila jako dobra i uigrana mašinerija, pobjeda nadmoćna. Danas je to istorijski rezultat, a timski rad agencije i velikog broja klijentovih timova je na pravi način pokazao snagu jedinstva. Nevjerovatnu količinu znanja o svim marketing disciplinama smo apsorbirali, možda je vrijeme da se okušamo na većim tržištima. Hvala klijentu koji je prepoznao naš kvalitet, hvala na podršci svim prijateljima i medijima, hvala MITA Group najboljem timu na svijetu, hvala svim dobrim ljudima koje sam upoznao prethodnih mjeseci i koji su sastavni dio ovog velikog projekta i pobjede. Od sutra na godišnjem, a krajem mjeseca u nove radne pobjede jer MITA Group već radi na novom software-u za svjetsko tržište ​ - napisao je Kučuk.