NOGOMET

LIGA PRVAKA Ronaldo ide po prvi gol na Anfield, Spahić dočekuje Zenit

Napadač Reala nikada nije postigao gol na stadionu Liverpula

A. M.

22.10.2014

U najatraktivnijem duelu trećeg kola Lige prvaka večeras (20.45 sati) sastaju se bivši evropski prvaci Liverpul i Real Madrid, koji uz to brani titulu osvojenu prošle sezone u ovom takmičenju.

Nakon dva odigrana kola, "Kraljevski klub" drži lidersku poziciju grupe B s maksimalnim učinkom, dok su "Redsi" drugi s tri boda.

Bez Bejla

Najbolji igrač Reala Kristijano Ronaldo (Cristiano) sigurno će žestoko biti izviždan u utakmici na Enfildu. Nastupi u dresu Mančester junajteda su glavni razlog što ga navijači Liverpula ne vole.

liga-prvaka-trece-kolo-2

- Znam da će mu zviždati, ali mislim da će ga to samo motivirati, on je najbolji baš u takvim situacijama, kada je pod pritiskom. Divim se Liverpulu, ima nešto posebno u tome kada njihovi navijači pjevaju "You'll Never Walk Alone". Izaći ću ranije na teren da još jednom osjetim uživo tu atmosferu - kazao je trener Reala Karlo Ančeloti (Carlo Ancelotti), koji neće moći računati na Gareta Bejla (Gareth Bale).

Za Ronalda je Enfild tabu. Portugalac nikada nije dao gol Liverpulu na ovom stadionu. Popularni CR7 je s Junajtedom na ovom fudbalskom hramu igrao pet puta, tri puta je slavio, a izgubio je jedino u FA kupu u sezoni 2005./06. No, nikada nije dao gol.

Desetkovani Arsenal

Inače, Real je prije sedam godina poražen sa 0:4 na Enfildu. Nisu Španci dali gol ni u finalu Kupa evropskih šampiona 1981., kada je Liverpul slavio 1:0.

Zanimljivo će biti i u Leverkuzenu, gdje Bajer našeg Emira Spahića dočekuje zahuktali Zenit. Na teško gostovanje će i Arsenal u Brisel kod Anderlehta. Naime, engleskom timu nedostaje čak deset igrača, a večeras će im braniti treći golman David Ospina.