BIH

Radijatori u vogošćanskim stanovima još uvijek hladni

Nema tačnog odgovora iz firme „Bags Energotehnike“

Autor:E. M.

21.10.2014

 - Grijanja će  akobogda biti, kratko je odgovorio Amir Pašalić, direktor  „Bags Energotehnike“ iz Vogošće na naš upit kada će radijatori u više od od 700  stanova koje grije  njegova  firma prestati biti hladni. Nije mogao detaljnije pojasniti kada će to „akobogda“ biti.

bags-energotehnika

Foto: E. Muračević ("BAGS ENERGOTEHNIKA“)

Naime, sezona grijanja trebala je započeti  15.oktobra. Do danas ni hladna proba njihovog toplovoda nije izvršena niti ima naznaka kada će to biti jer se kotlovnice  preduzeća koje zagrijvaju vogošćanske stanove  još uvijk pripremaju za rad u zimskoj sezoni. Ni situacija vezana za nabavku uglja nije  najbolja. On se ne može nabaviti bez novca.

Oni koji novac duguju ovoj firmi isti  ne uplaćuju.  Zbog  situacije vezane za provođenje nedavnih  izbora u Bosni i Hercegovini obećanja Vlade Kantona Sarajevo da će „pogurati“ javna preduzeća da izmire svoje obaveze prema „Bagsu“ još uvijek su samo obećanja. Dodatan problem,  koji usložnjava situaciju, jeste  to što je „Wolksvagen“, firma koja je do sada  koristila 50 posto toplotne energije koju su prozvodili  otkazala  svoje potrebe.

amir-pasalic-direktor-bags-energotehnika

Foto: E. Muračević (Amir Pašalić,  direktor  firme „BAGS ENERGOTEHNIKA“ u  Vogošći)

Građani koje nerijetko plaše crveni meteo alarmi  vezani, između ostalog,  i za sniježne padavine u strahu kupuju grijalice, peći i čvrsto gorivo. U obećanja „akobogda“ malo vjeruju.

Istina, ako bude  tople zime, možda za toplim radijatorima i ne bude potrebe.