OSTALI SPORTOVI

Markoviću otkaz u Azoti Pulaviju

Poljaci nisu istrpjeli našeg selektora

A. Č.

21.10.2014

Juni je bio mjesec iz snova za Dragana Markovića, selektora rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prvo, uspio je sa svojim izabranicima u baražu za SP elimirati Island i postati prvi čovjek koji je odveo našu selekciju na jedno veliko takmičenje, a potom je slavodobitno proglasio da će u ovoj sezoni voditi vrlo ambicioznog poljskog prvoligaša Azoti iz Pulavija.

Marković se na posao u Poljskoj odlučio iz više razloga - čak je škartirao neke ponude iz mnogo unosnije Njemačke, gdje je počeo trenersku karijeru - a ključni je bio sadržan u ambicioznosti i radu na duže staze.

Ipak, nerijetko se pokazalo kako vlasnici klubova i ne haju baš za stavku "rad na duže staze", pa je Marković jučer dobio otkaz nakon samo sedam odigranih kola.

- Uprava kluba odlučila je s Markovićem raskinuti saradnju, nezadovoljna rezultatima na početku sezone (samo dva boda iz sedam utakmica) - objavio je poljski sportski portal sportefakty.pl.

Marković je imao ugovor na dvije sezone, a prije nego što je počeo s radom u klub je doveo i dvojac bh. bekova Nikolu Prcu i Kostu Savića, što je bio jedan od uvjeta da bi potpisao ugovor. Azoti je prošle sezone završio na odličnom četvrtom mjestu, a cilj uprave bio je da se klub približi nedodirljivom dvojcu Vive Kielce - Visla Plock.

Okupljanje tokom sedmice

Rukometna reprezentacija BiH do Svjetskog prvenstva u Kataru (prvi meč igramo 16. januara) imat će dva vrlo bitna susreta u okviru kvalifikacija za EP u Poljskoj 2016. Prvo igramo s Bjelorusijom 29. oktobra u Minsku, a drugu 2. novembra u Tuzli protiv Danske.

Okupljanje će započeti u četvrtak kada stiže prva grupa igrača, a onda bi potom trebali pristizati oni kojima do tada završi takmičenje. Ekipa bi trebala biti kompletirana u nedjelju navečer.