NOGOMET

Susret Rekića i Ronalda na aerodromu u Zadru!?

Realova zvijezda ne želi iznevjeriti svog fana iz Bihaća

M. DEDIĆ

21.10.2014

Uskoro će se, najvjerovatnije, u Zadru dogoditi dugoočekivani susret između portugalskog reprezentativca i igrača Reala iz Madrida Kristijana Ronalda (Cristiano) i Adija Rekića iz Bihaća, jednog od njegovih najvećih fanova.

Pokrenute veze

Sve je počelo slučajnim Rekićevim gostovanjem u jutarnjem programu RTV USK s novinarom Anisom Pašalićem. Intervju je pomno pratio novinar Aleksandar Petrović iz Beograda, koji je nekoliko puta razgovarao s Ronaldom.

Petrović dobro poznaje Horge Mendesa (Jorge), menadžera velike svjetske nogometne zvijezde, koji je pokrenuo svoje veze da bi došlo do susreta Ronalda i Rekića.

Kada je Adi poslao preko Facebooka poruku Ronaldovoj sestri Katiji Aveiro, ona je potvrdila priču da do susreta treba doći.

sestracr7

- Čekali smo jedno 15 minuta da vidi poruku, pa onda više od 20 minuta da nam odgovori. Kada je stigao odgovor, mojoj sreći nije bilo kraja. Probudio sam sve u kući, iako je bio jedan sat poslije ponoći. Ronaldova sestra mi je potvrdila da je Kristijano upoznat s idejom i da sve ide preko novinara iz Beograda i da će do susreta doći - ispričao je za „Avaz" Rekić, koji na svom Facebook profilu ne koristi svoje ime i prezime, nego ime Cristiano i  Irina.  

Kako smo uspjeli saznati, susret između Ronalda i Adija Rekića trebao bi se desiti do kraja novembra i to, najvjerovatnije, na aerodromu u Zadru, s obzirom na to da je to Bihaću najbliži aerodrom.

Nemogući uvjeti

S druge strane, Adiju nije bitno gdje i kada će doći do susreta s Ronaldom. Postojala je i opcija da susretnu u Bihaću, ali megapopularni CR7 i njegov tim ljudi tražili su skoro nemoguće uvjete.

- Praktično, trebali smo osigurati da Bihać bude tada potpuno blokiran, da lokaciju susreta čuva 100 zaštitara, da se osigura specijalna voda koju pije Ronaldo - objasnio je Pašalić.

Poruka iz Beograda

- Službeno i definitivno je dogovoreno sljedeće: Kristijano je pristao na dolazak, čak i u Bihać, jer bi mu to bilo da prvi dolazi na takvo mjesto negdje. Ronaldo traži od vas velike mjere opreza, želi da se grad na taj dan zatvori u potpunosti i ne želi previše medija oko sebe. Taj dan želi hotel za sebe, djevojku i ostatak ekipe. Neće odgovarati na pitanja u vezi s Barcelonom ili slično - napisao je Pašaliću novinar Aleksandar Petrović.