NOGOMET

Sušić za "Avaz": Skloniti me mogu samo loši rezultati

Selektor o ataku Ervina Zukanovića

M. T.

21.10.2014

Sasvim logično, rafal koji je Ervin Zukanović ispalio prema selektoru naše reprezentacije Safetu Sušiću, izazvao je i adekvatan kontranapad.

Dan nakon što je stoper italijanskog Chieva objavio da neće igrati za BiH dok je Pape selektor, te pritom ispalio niz žestokih optužbi na račun našeg stratega, Sušić je odgovorio da Zukanovića ne cijeni niti kao igrača niti kao čovjeka.

U razgovoru za “Dnevni avaz”, Pape je izjavio da su razlozi zbog kojih nije pozivao Zukanovića jasni.

- Nisam ga zvao što nisam smatrao da mi je potreban. Na početku sezone u Italiji, četiri utakmice je presjedio na klupi. A takvih u ekipi već imam dovoljno, ne treba mi još jedan, rekao je Sušić.

Našeg selektora je posebno iznerviralo što je Zukanović akteulizirao staru priču da ga je Papetov brat Sead ucjenjivao za mjesto u reprezentaciji, koje je, kako kaže, mogao dobiti samo ako on preuzme brigu o njemu.

- Naravno da se nerviram. Te priče o mom bratu menadžeru su mi dojadile. Evo, kada bude sljedeće okupljanje, neka novinari dođu i neka među igračima naprave anketu i vide ko su im menadžeri. Ja ne poznajem niti jednog, niti sam ikada uzimao igrače na sugestije menadžera. Kada je ta priča s Zukanovićem bila aktuelna, on me ubjeđivao da to nije govorio, izvinjavao se..., a sada to ponovo poteže. To dovoljno govori o njemu kao čovjeku, rekao nam je Sušić.

Zukanović je aktuelizirao i slučaj nedobijanja vize za SAD uoči početka priprema za Svjetsko prvenstvo. Sušić mu je poručio neka, umjesto što optužuje ljude iz Saveza, sam sebe zapita što je nije dobio.

- Njegove izjave i optužbe na račun mene i Saveza pogodile su i igrače, i ljude iz NSBiH i mene. Prije toga, rekao sam mu da se ne sekira i da dođe u Brazil, jer ću računati na njega, ali poslije, sam je sebe otpisao. Međutim, bio sam spreman preći čak i preko toga, sve do sada. Kada ga nisam zvao za ove posljednje utakmice, odlučio je početi pričati staru priču i time ponovo sam sebe otpisao – kazao je Sušić, nakon čega je zaključio:

- Moja savjest je čista. Svoj posao radim na najbolji i najpošteniji mogući način. Na ovo mjesto dovela me moja prošlost, a skloniti me mogu samo loši rezultati, a nikako kojekakvi portali i priče rekla-kazala.