NOGOMET

Najveća je laž da sam u zavadi sa Selimovićem

Adnan Fočić demantira sukobe unutar FK Sarajevo

A. MIZDRAK

21.10.2014

- Direktor Sarajeva Dino Selimović i kompletna Uprava bordo kluba, počevši od predsjednika Edisa Kusturice i sportskog direktora Abdulaha Ibrakovića, rade vrhunski posao. Svi su pravi profesionalci i najveća je laž da sam s njima u nekoj zavadi i da se ne podnosimo. Ja te ljude za ova tri mjeseca, koliko sam u klubu, nisam još ni vidio. Ko te laži podmeće i zašto?

Čisti odnosi

Ovim riječima počeo je razgovor vidno izrevoltirani Adnan Fočić, trener mlađih kadeta FK Sarajevo, koji je poznat kao čovjek bez dlake na jeziku i koji je prije tri mjeseca preuzeo ovu ekipu u veoma teškoj situaciji, kada su bukvalno bili pred gašenjem.

Čaršijom proteklih dana kruže razne priče, a neprijatelji FK Sarajevo, da bi unijeli nemir u taj klub, prave razne kombinacije. Spominje se netrpeljivost i ljubomora između omladinskih pogona i Akademije FK Sarajevo, izmišljaju sukobi....

- Ne mogu da vjerujem da se to izmišlja. Tri mjeseca nisam ušao u klub. Selimovića u lošem kontekstu nisam nikada spomenuo. Niti koga viđam, niti me neko interesira. Oni rade svoj posao, ja radim svoj. Da bilo šta imam protiv Selimovića, Ibrakovića ili nekoga drugog, odmah bih im u lice rekao. Ja Selimovića gledam kao poslovnog čovjeka, a on mene kao trenera FK Sarajevo - kazao je Fočić.

Vrhunska saradnja

Kako, zapravo, funkcionira omladinski pogon i Akademija Sarajeva, pojasnio nam je Fočić.

- Imam vrhunsku saradnju s klupskom akademijom. Njeno osnivanje je pravi potez. Među mojim polaznicima ima oko 40 djece koja se takmiče u Kantonalnoj ligi. Isključivo biram one za koje smatram da su spremni da odgovore izazovima. Imam odličnu komunikaciju i saradnju s koordinatorom Almirom Hurtićem - kazao je Fočić, koji je jedan od kandidata za popunu omladinskih reprezentativnih stručnih štabova.

Talentirani nogometaši

Upitali smo Fočića koliki je uvid stekao u ekipu za tri mjeseca boravka u FK Sarajevo i ko svojim talentom odskače od ostatka, s obzirom na to da se već sada nameće nekoliko mladih nogometaša, koji su reprezentativci BiH u svojim uzrastima, poput Ahmeda Muhameda Arnautovića, Harisa Buljugića...  

- Kod mene je teren jedino mjerilo. Pojedinci imaju vidan napredak, ali neki stoje u mjestu. Opet kažem, niko mi ne može nametati mišljenje i u Akademiju će samo oni najbolji, jer je to veoma ozbiljan projekt, a da talenata ima, to je tačno - kazao je Fočić, dodajući da isključivo radi u interesu kluba.