CRNA HRONIKA

Istražitelji znaju ko je Habiboviću prijetio smrću

Nakon likvidacije jednog od vođa narkoklana u Tuzli

M. AHMEDIĆ

21.10.2014

Niko od komšija i poznanika u subotu ubijenog Senada Habibovića Sene ne želi govoriti o motivima njegovog ubistva niti iznositi sumnje o mogućem izvršiocu ovog krivičnog djela.  

Postoje sumnje

Od izvora bliskih članovima njegove porodice saznajemo da su majka, koja je duže vremena bolesna, te ostali članovi njegove porodice u stanju teškog šoka te da ne žele kontaktirati s medijima na bilo koji način. Također, od istih izvora saznajemo da je nekoliko mjeseci Habibović dobivao prijetnje smrću, o čemu su članovi porodice obavijestili i policiju i tužioce.

- Mislim da porodica ima sumnje o mogućim izvršiocima ovog ubistva, ali o tome ne žele ni riječi progovoriti pred bilo kim. Mislim da se drže zvanične istrage i da ne žele ništa kazati što bi možda naškodilo istrazi koja se provodi - ističe naš izvor.

sladjana-habibovic-1

Slađana prva dotrčala do supruga

Tokom jučerašnjeg dana Habibovićeva nevjenčana supruga Slađana Vuković u društvu njegove sestre viđena je u gradu, gdje su završavale formalnosti oko današnje dženaze.  

Senad Habibović, koji je slovio kao jedan od vođa narkolana u Tuzli, ubijen je prije dvije noći ispred zgrade u kojoj je stanovao u ulici Armije RBiH u naselju Brčanska Malta u klasičnoj sačekuši, kada je nepoznati izvršilac u njega ispalio četiri metka iz pištolja, od kojih su ga tri pogodila u predjelu grudnog koša i vrata. Neposredno nakon što su se čuli pucnji do njegovog vozila dotrčala je njegova nevjenčana supruga Slađana, ali je on već podlegao zadobivenim povredama.

Portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović u izjavi za „Dnevni avaz“ potvrdio je da se za ubicom Senada Habibovića još traga.

- U Tužilaštvu su formirani timovi čiji operativci intenzivno rade na otkrivanju izvršilaca djela ubistva Senada Habibovića. Postoje određene operacionalne radnje i informacije, ali još ne možemo iznositi u javnost jer su istražne radnje u toku - podvukao je Arnautović.

Bio pijan

Oni koji su poznavali Senada Habibovića tvrde da je ovaj pripadnik tuzlanskog kriminalnog miljea već duže vrijeme bio u sukobu s mnogima koje je poznavao iz krugova u kojima se kretao.  

Posebno je, kažu, bio nezgodan kada je u alkoholiziranom stanju. Jedan od naših sagovornika koji je govorio pod uvjetom anonimnosti tvrdi da je u noći kada je ubijen Habibović bio pod utjecajem alkohola te da je neposredno prije ubistva u prodavnici na jednoj benzinskoj pumpi uzeo litar viskija odbijajući pritom da ga plati.

Koliko su ove informacije pouzdane, teško je provjeriti, posebno što se mnogi koji su se družili s Habibovićem klone davanja izjava u strahu da ne budu dovedeni u vezu s njegovim ubistvom.

Dženaza Senadu Habiboviću bit će obavljena danas u Tuzli.