NOGOMET

Sušić se oglasio nakon Ervinovog odricanja: Zukanović je nikakav čovjek!

Nova afera u našoj reprezentaciji

Avaz.ba

21.10.2014

Stoper Chieva Ervin Zukanović, koji nije bio na spisku selektora reprezentacije BiH Safeta Sušića za početak kvalifikacija, u izjavi za bh. medije, koju je objavio i putem svog Facebook profila, potvrdio je da više neće igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine dok je selektor Safet Sušić, insuinirajući kako bi vjerovatno bio u kadru da mu je menadžer Sead Sušić, brat selektora BiH.

- Poslije izjave selektora fudbalske reprezentacije BiH Safeta Sušića kako ponovo nema namjeru da me pozove za predstojeće utakmice kvalifikacija za EP osjetio sam potrebu da se obratim javnosti i da jednom zauvijek stavim tačku na ovu priču. Želim da podsjetim da sam ja jedini propatio što nisam otišao na Svjetsko prvenstvo u Brazil iako sam to zaslužio svojim igrama tokom kvalifikacija za isto. Nakon agonije neodlaska, poručivanja da im ne trebam i da se ne moram ni pojaviti jer kao viza i moja izjava su rekli sve, a moja igra nije značila ništa, to se nažalost i nakon Brazila nastavilo tako. Opet negativno i loše po mene. Svugdje drugo mi je bolje išlo nego ‘kod kuće’ pa sam tako u međuvremenu prešao u talijansku Seriju A, a sa Safetom je negdje stalo… Priznajem da sam pokušavao na sve načine da stupim u kontakt s njim. Zvao sam ga, slao poruke, tražio bilo kakav način da mi kaže šta treba da uradim da bih ponovo igrao za svoju zemlju, nikada ni na jedan poziv i ni na jednu moju poruku Safet nije odgovorio… Zašto? To valjda samo on zna. Došlo je vrijeme da ga ovako pitam: Da li je razlog izbacivanja mene iz reprezentacije to što nisam prihvatio da mi Safetov brat Sead Sušić bude menadžer kad mi se on nudio za vrijeme mog boravka u Belgiji? Pitam se šta bi bilo da jesam?, navodi Zukanović i dodaje kako on od ovog trenutka više ne računa na njega!

- Dakle, da pojasnim reprezentacija je dio mene i to će uvijek tako biti… Ja se ne odričem tima nego selektora i to isto onako lako kao što se on odrekao mene, dodaje iskusni stoper u svojoj ispovijesti, završavajući svoje obraćanje riječima:

- Nepravdu Safeta Sušića više ne mogu i ne želim da podnosim, naveo je Zukanović.

Dan poslije, oglasio se i sam Sušić, koji je na insinuacije Zukanovića o njegovom bratu menadžeru, dodao slijedeće:

- To je priča stara nekoliko godina. Prije nego što je zaigrao za reprezentaciju on je pričao istu tu priču, kako nije u reprezentaciji samo zato što mu nije menadžer Sead Sušić. Nakon toga me zvao i izvinjavao se i kleo kako on to nije rekao, a sada je opet izvukao tu priču koja apsolutno nije tačna, kaže Sušić za goal.com, koji ne želi zvati stopera Chieva zbog dva bitna razloga:

- Prvi razlog je taj što ga ne cijenim kao igrača, a drugi što ga ne cijenim kao čovjeka i on je to više puta dokazao, riječi su Sušića, koji je ovog igrača prekrižio i sa spiska putnika za SP u Brazilu, zbog izjava u medijima u kojima je tvrdio kako je N/FSBiH krivac što on nije dobio vizu za put na turneju u Sjedinjene Američke Države.