BIH

Kupreški veterani biciklima na vrhove

Osvajanje Stožera, Plazenice i Malovana

Ale Kamber

21.10.2014

Lijepo vrijeme posljednjih dana bilo je razlogom da dvojica  64-godišnjih kupreških veterana, Borislav Zrno, nastavnik i predsjednik Skijaškog društva “Stožer” i Maks Lozančić Goran biciklima osvoje najveće kupreške vrhove: Stožer, Plazenicu i Malovan.

Ovim potezom su htjeli pokazati da je veoma važno održavati fizičku kondiciju bez obzira na godine, te podstaći mlade i djecu da se više bave sportovima za koje na prekrasnoj kupreškoj visoravni postoje idealni uvjeti, bilo da se radi o zimskim ili proljetno-ljetno - jesenjim sportskim aktivnostima.

kupreski-veterani-biciklima-na-vrhove-1

“Današnja djeca se znatno manje kreću bilo kroz igru ili organizirane tjelesne aktivnosti u odnosu na ranije generacije. Sport općenito, a naročito biciklizam, veoma pozitivno djeluju na čitav oganizam i zdravlje ljudi. Zdrave navike bismo trebali njegovati čitav život, ali nikad nije kasno uvesti nove pozitivne promjene, bilo da je riječ o zdravoj prehrani, prestanku pušenja ili rekreaciji. Ponekad i male promjene mogu značiti mnogo”, rekao nam je Borislav Zrno pozivajući uz mlade i svoju generaciju da se više bave sportom i rekreacijom.