ZDRAVLJE U KUĆI

Dijetalni napitak koji podmlađuje

Koži pruža zategnutost i elastičnost

(A.Sm.)

21.10.2014

Napravite zdrav napitak od tri sastojka koji koži pruža zategnutost i elastičnost. Za ovaj zdrav napitak, koji djeluje kao eliksir mladosti, potrebni su vam krastavac, celer i organski zeleni čaj.

Umirujuće i blago djelovanje krastavca dobro je poznato, a pripisuje se kafeinskoj kiselini i vitaminu C, dok je silicijumska kiselina, kao još jedna komponenta krastavca, vrlo važna za održavanje zdravlja vezivnog tkiva mišića. Ona poboljšava ten i održava zdravlje kože, a udružena s vodom, prirodno hidrira i daje koži zdravi sjaj.

Cijeli B kompleks iz celera podstiče izmjenu ugljenih hidrata u tijelu i održava kožu zdravom, dok njegov glavni sastojak kumarin sprječava štetno djelovanje slobodnih radikala i kožu održava blistavom.

Treći sastojak čini nezaobilazan zeleni čaj čiji visok procenat antioksidansa, uključujući vitamine E i C, usporava procese starenja kože, piše B92.

Sastojci za napitak koji podmlađuje:

    2 oguljena svježa krastavca
    4 stabljike celera
    2 šoljice organskog zelenog čaja

Priprema:

U blender ubacite sve sastojke i dobro izmiksajte, po potrebi dodajte malo vode ako vam je smjesa pregusta. Napitak konzumirajte u što kraćem roku nakon pripreme.