CRNA HRONIKA

Almir Arnaut pretučen na stadionu Tušanj

Napad na osnivača Udruženja "Velika djeca" iz Tuzle

A. H.

21.10.2014

Almir Arnaut Beli, osnivač Udruženja "Velika djeca" iz Tuzle i jedan od aktivnih učesnika februarskih demonstracija u tom gradu, u subotu poslije podne brutalno je pretučen dok je sa sedmogodišnjim sinom na stadionu Tušanj prisustvovao utakmici između Slobode i Zvijezde.

- Na poluvremenu sam pošao da kupim sinu sok, kada mi je prišao jedan pripadnik takozvane stare garde Slobodinih navijača "Fukare" i počeo me udarati. Kada sam mu se suprotstavio, prišla su njih petorica ili šestorica. Udarali su me po glavi i drugim dijelovima tijela. Zatražio sam pomoć policije, ali mi je jedan policajac kazao da izađem van stadiona i da ne razgovaram s njim. Policija sada opstruira da se moji napadači privedu pravdi. Ja neću odustati i sigurno ćemo se vidjeti na sudu - ispričao nam je jučer Arnaut.

On tvrdi da napadače na njega štiti aktuelna tuzlanska vlast i da je riječ o ljudima koji imaju pristup kancelarijama u krugu stadiona Tušanj, kao i tuzlanskim političarima. Navodi da ga još od demonstracija u Tuzli pojedinci stalno provociraju i pokušavaju izazvati da se s njima sukobi. Najteže mu je, kaže, što od napada nisu prezali pred njegovim djetetom, koje je još u stanju šoka.

Dvije prijave

U Pres-službi MUP-a TK rečeno nam je da o navedenom događaju na stadionu Tušanj postoje dvije prijave. Naveli su da policija poduzima potrebne istražne radnje u oba slučaja.