BIZNIS

Donirali 2.000 KM, dva računara i tri nadzorne kamere

"Hypo banka" povodom Međunarodnog dana štednje

M.KUNARAC

21.10.2014

Pod motom "Zdravlje je najvažnije", a povodom Međunarodnog dana štednje "Hypo banka" donirala je 2.000 maraka za obnovu dječjeg obdaništa "Kolibri" Gradačac te Kantonalnoj bolnici Zenica uručila dva računara i tri nadozorne kamere.

Jasminka Jašarević, voditeljica „Hypo poslovnice“ u Gradačcu je direktoru vrtića Hajrudinu Mehanoviću uručila sredstva koja će biti utrošena za sanaciju zgrade „Kolibri“ .

Uz radove na sanaciji krova slijede sanacije stropova, zidova i podova kako bi se osigurali adekvatni higijenski i zdravstveni uslovi za boravak djece. Banka je osigurala i darove za jednu grupu, a tom prilikom je djeci prezentirana vrijednost štednje.

hipo-donacija-1

U narednim danima „Hypo“ predstavnici će posjetiti još pet zdravstvenih ustanova kojima će biti uručene donacije medicinske i nemedicinske opreme, a sve s ciljem poboljšanja uslova koje pacijenti imaju u bolnicama.

"Hypo banka" će svoje aktivnosti usmjeriti i ka promovirianju značaja štednje te će, kao i svake godine, posjetiti vrtiće u gradovima u kojima posluje i na zabavan i edukativan način, kroz druženje i igru, održati kratke prezentacije o vrijednosti štednje.

Također već tradicionalno, bebe koje se rode 31. oktobra na Dan štednje, dobiće od banke na dar svoje prve štedne knjižice s položenim iznosom od 50 KM kao simbol dobrog početka.