NOGOMET

LIGA PRVAKA Pjanić dočekuje Bayern, Džeko protiv CSKA

Roma želi do druge pobjede u grupi

E. Ma.

21.10.2014

Ne možemo dočekati utakmicu s Bajernom. Ovim riječima je večerašnji dvoboj u trećem kolu Lige prvaka (20.45 sati) na Olimpiku najavio Romin trener Rudi Garsija (Garcia), obećavši "užarenu" dobrodošlicu bundesligaškom gigantu.

Tim u kojem igra naš fantastični veznjak Miralem Pjanić, za ovaj meč zagrijavao se pobjedom protiv Kjeva (3:0) u Seriji A, kojom je "Vučica" došla na samo bod zaostatka za liderom Juventusom.

- Bajern je sjajan tim, koji je u odličnoj formi. Nisu izgubili od avgusta. No, mi ćemo pružiti najbolje kako bismo ostvarili drugu pobjedu u Ligi prvaka. Računamo na užarenu atmosferu na Olimpiku. Bit će to sjajna utakmica - kazao je Garsija.

liga-prvaka-trece-kolo-1

Dva člana Bajerna s posebnim emocijama dolaze u Rim. Trener Pep Gvardiola (Guardiola) igrao je za Romu u sezoni 2002./2003., no optužen je za korištenje nedozvoljene supstance nandrolonea, zbog čega je dobio četveromjesečnu zabranu igranja. Navijači "Vučice" sigurno neće dobro dočekati ni Marokanca Mehdija Benatiju, koji je ovog ljeta, uz dosta ružnih riječi, iz Rome prešao u Bajern.

Drugi meč u okviru grupe E igrat će CSKA iz Moskve i Mančester siti (18). Tim kapitena bh. reprezentacije Edina Džeke pokušat će u Rusiji doći do prve pobjede u ovoj sezoni Lige prvaka. Prethodno su izgubili od Bajerna i igrali neriješeno s Romom.

- Moramo dobiti oba susreta protiv CSKA, moramo - rekao je Manuel Pelegrini (Pellegrini), menadžer Sitija.

Meč će se u Moskvi igrati pred praznim tribinama, nakon što je Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila kazniti CSKA zbog rasističkog ponašanja navijača. S tim problemom susreo se i veznjak "Građana" Jaja Ture (Yaya Toure), kada su mu u prošloj sezoni navijači CSKA pjevali uvredljive pjesme.

- Prazne tribine neće pomoći ni mom ni ruskom timu i to neće biti dobri uvjeti za igru. No, ne želim razmišljati o tome, pravila se moraju poštovati. Želimo pobjedu i ništa nas ne smije zaustaviti u ostvarenju tog cilja - kazao je Pelegrini.