CRNA HRONIKA

Uhapšen Safet Kalić, balkanski Escobar

Po potjernici Interpola

Srna

20.10.2014

Najtraženiji bjegunac za crnogorsku policiju Safet Kalić uhapšen je po međunarodnoj potjernici koju je 2011. godine raspisao Interpol Podgorica na zahtjev državnih organa Crne Gore, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Safet Kalić se potražuje od 2011. godine zbog optužbe za pranje više miliona eura stečenih prodajom heroina u Njemačkoj.

"Kalić je uhapšen u jednoj evropskoj državi nakon intenzivne višegodišnje saradnje Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova i policijskih organizacija iz više država", navode u policiji.

Crnogorska policija najavila je da će sutra saopštiti više detalja o ovom slučaju.

Pred Specijalnim vijećem Višeg suda u Bijelom Polju protiv Kalića, njegovog brata Mersudina i Safetove supruge Amine vodi se proces, a optužnica ih tereti da su "oprali" oko osam miliona eura zarađenih švercom droge.

Safetu Kaliću sudi se u odsustvu, a prema odluci pravosuđa, njemu i njegovim najbližim srodnicima, oduzeta je imovina vrijedna više od 22 miliona eura.

Inače, Kalić je svojevremeno hrvatsku pjevačicu Severinu angažovao da mu pjeva na njegovoj svadbi. Za samo dvije otpjevane pjesme, platio joj je vrtoglavih 50.000 njemačkih maraka.